Gasparotto vanaf nu geen Italiaan meer, mogelijk met oog op deelname Spelen Olympische Spelen 2020
Olympische Spelen 2020

Gasparotto vanaf nu geen Italiaan meer, mogelijk met oog op deelname Spelen

Gasparotto vanaf nu geen Italiaan meer, mogelijk met oog op deelname Spelen

Enrico Gasparotto zien we vanaf 2020 niet meer terug met een Italiaans vlaggetje achter zijn naam. De tweevoudig winnaar van de Amstel Gold Race laat zich namelijk naturaliseren tot Zwitser, zo meldt Cicloweb.

Gasparotto woont al vele jaren in Zwitserland, waardoor hij in aanmerking kwam voor een paspoort van het Alpenland. Het medium vermoedt dat de naturalisatie gebeurt met het oog op een mogelijke deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Normaal zou het namelijk drie jaar duren voordat een renner voor zijn nieuwe land mag uitkomen, maar een deal met het Olympisch Comité zorgt ervoor dat Gasparotto dit per januari al mag.

Hoewel de ex-Italiaan een aardig palmares heeft op de weg, kon hij van de Italiaanse wielerbond amper op steun rekenen. In zijn lange carrière werd hij slechts eenmaal opgeroepen voor zijn land bij een internationaal evenement: het EK in Plumelec in 2016. Op wereldkampioenschappen bleef zijn rol beperkt tot reserve. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws