Zonneveld looft 'denker' Dumoulin: 'Als het nodig is, gaat rekenmachine overboord' Opinie
Opinie

Zonneveld looft 'denker' Dumoulin: 'Als het nodig is, gaat rekenmachine overboord'

Zonneveld looft 'denker' Dumoulin: 'Als het nodig is, gaat rekenmachine overboord'

Thijs Zonneveld pikt de vierde plaats van Tom Dumoulin op het WK wielrennen in Innsbruck eruit als hoogtepunt van 2018 voor de Nederlander. De journalist van het Algemeen Dagblad denkt dat Dumoulin zichzelf daar nog maar eens ontdekt heeft.

'Dat hij een potje tegen de klok kan fietsen – dat wisten we. Dat hij kon klimmen in grote rondes – dat wisten we ook. Maar dat hij in de finale van de grootste eendagskoers van het jaar bij de vier beste renners hoorde, dat was nieuw', zo schrijft Zonneveld in een terugblik op Dumoulins 2018. Hij de 'denker' alles overboord gooien. 'Tijdens de koers zelf kan hij ook de knop omzetten. Als het nodig is, gaat de rekenmachine overboord en rijdt hij op instinct.'

Dat bleek, al zag Zonneveld nog steeds de rationele Dumoulin in de finale van het WK. 'Op het steilste stuk van de klim slingert hij van links naar rechts over de weg, maar ook dat is bewust: hij gaat er sneller mee dan de renners die rechtdoor rijden. Nadenken, altijd nadenken. Hij is in staat om ook onder druk, in de hectiek van de laatste kilometers, te luisteren naar zijn eigen lichaam.' (foto: Cor Vos/Team Sunweb)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws