Pascal Ackermann

Pascal Ackermann is een Duitse wielrenner, in dienst bij BORA-hansgrohe. De blonde renner is specialist in de sprint en hij toonde dat al meermaals in de grote rondes. In de Leiderstrui houdt hier het nieuws bij.

Pascal Ackermann

Ackermann maakt indruk met rits aan zeges in tweede jaar

Ackermann zette zijn eerste stappen in het wielerpeloton bij Rad-net Rose Team, een continentale ploeg in Duitsland. Met zijn prestaties kwam hij op de radar bij BORA-hansgrohe, dat hem in 2017 opnam in de selectie in de WorldTour. Ackermann won nog niet in zijn eerste jaar, maar rook al wel aan het klassieke werk en de meerdaagse rittenkoersen. Hij smeet zich er al eens tussen, maar kwam nog te kort tegen de andere sprinters. Dat zou veranderen in 2018.

Ackermann had een flinke sprong gemaakt in zijn ontwikkeling en dat luisterde hij in de Ronde van Romandië op met zijn eerste WorldTour-zege. Het hek was van de dam en Ackermann begon meer te winnen. Hij zegevierde in de Dauphiné, werd Duits kampioen op de weg en eindigde het seizoen uiteindelijk met negen ritzeges. BORA-hansgrohe had genoeg gezien en stoomde de spurter voor 2019 klaar voor zijn eerste grote ronde. 

Ackermann breekt definitief door in de Giro d'Italia

2019 bleek een droomjaar voor Ackermann, die van start tot finish eigenlijk meedeed om de winst. Hij won al snel de Clasica de Almeria en was ook de sterkste in Bredene-Koksijde. Met de zege in Eschborn-Frankfurt op zak ging Ackermann richting zijn eerste grote ronde; de Giro d'Italia. Het bleek zijn definitieve doorbraak. Hij won op dag twee meteen de eerste massasprint en herhaalde dat kunstje op dag vijf. Ackermann kwam in de paarse puntentrui, maar een crash leek een einde te maken aan die aspiraties. De sterke sprinter knokte echter voort en nam na 21 etappes het paars in ontvangst. 

De Giro d'Italia had zijn effect, want daarna won Ackermann nog in de Ronde van Slovenië, de Ronde van Polen, de Ronde van Duitsland en de Ronde van Guangxi. Hij eindigde 2019 uiteindelijk met maar liefst dertien zeges achter zijn naam. Hij was daarmee een van de meest succesvolle renners van dat jaar. In 2020 voegde hij er, mede door de lange coronabreak, 'slechts' acht aan toe. Ackermann werd, tot zijn eigen afgrijzen, gepasseerd voor de Tour de France en reed alleen de Vuelta. Hij sloeg er terug met twee ritzeges en de belofte dat hij het in 2021 mocht proberen in zijn eerste Tour. 

Pascal Ackermann Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties