Like ons!
Ploegleiding Jumbo-Visma aangeslagen na crash Van Aert; operatie geslaagd

Tour de France

Ploegleiding Jumbo-Visma aangeslagen na crash Van Aert; operatie geslaagd

Wout van Aert is hard gevallen in de tijdrit van de Tour de France. De Belg reed snelle tussentijden, maar raakte in een rechtse bocht het nadarhek. Hij stond niet meteen op om verder te gaan. 'Hij is geopereerd aan een diepe vleeswond, waarbij ook spieren zijn geraakt', vertelt performance coach Mathieu Heijboer bij Het Laatste Nieuws.

Van Aert werd op de grond lang behandeld aan een vleeswond. Die liep hij op omdat hij een bocht in de laatste twee kilometer van de tijdrit iets te kort aan sneed. Hij werd behandeld aan zijn verwondingen en moest vervolgens opgeven. 'Hij is geopereerd en alles is gehecht. De doktoren zeggen dat ze alles hebben kunnen doen wat ze wilden. We moeten zien hoe lang dit gaat duren. Ik denk dat hij nog enkele dagen in het ziekenhuis moet blijven.'

Er komt zo op een dramatische manier een einde aan een zo succesvolle Tour van Van Aert. De Belg maakte zijn debuut en speelde een cruciale rol in de ritzeges van de ploeg in de ploegentijdrit en die van Mike Teunissen en Dylan Groenewegen. Als kers op de taart sprintte hij zelf ook naar een etappeoverwinning. De tijdrit van vrijdag had hij met rood omcirkeld in zijn agenda. In de twaalfde etappe spaarde hij bewust krachten om in de tijdrit mee te doen om de overwinning. Van Aert was goed onderweg voor de snelste tijd, maar zijn crash maakte aan alle dromen een einde.

Ploegleiding Van Aert aangeslagen

'We zullen hem missen, dit is verschrikkelijk', stelt ploegleider Grischa Niermann bij Het Laatste Nieuws. 'Deze klap is zwaar om te verwerken.' Volgens performance coach Heijboer was iedereen even in paniek. Hijzelf zorgde er met de doeken van de dranghekken voor dat Van Aert zelf niet langer naar zijn been hoefde te kijken.

Ploegleider Nico Verhoeven baalt ook, al is hij ook opgelucht dat de schade enigszins meeviel. 'Op het moment dat Wout viel, stopte mijn hartslag even. De secondes die we daar stonden leken een eeuwigheid te duren. Gelukkig was er heel snel een dokter kwam ook de ambulance vrij snel aan. Ik zag direct dat hij een open wond aan zijn been had en dat het er slecht uitzag. Toen ik zag wat de schade was, wist ik dat het einde oefening was', vertelt hij aan NU Sport. (foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven