Teuns en De Gendt over Dennis: 'Wat beloofd was voor de Tour, is niet gekomen' Tour de France

Teuns en De Gendt over Dennis: 'Wat beloofd was voor de Tour, is niet gekomen'

Door Bram van der Ploeg 24 juli 2019 | 14:38


Dylan Teuns en Thomas De Gendt denken wel te weten waarom Rohan Dennis in de twaalfde etappe is afgestapt in de Tour de France. De Australiër zou niet tevreden zijn over hoe het bij Bahrain-Merida gaat, helemaal nadat McLaren is ingestapt als co-sponsor.

'Het nieuws klopt, maar dat is geen thema meer. Hopelijk vinden ze er een oplossing voor, dat beide partijen er uitkomen', stelt ploegmaat Teuns bij Sporza. 'Of hij als een deserteur bekeken wordt? Neen, maar het is geen gemakkelijke situatie, ook niet voor mij om hier over te spreken. Maar de geruchten kloppen. Met de komst van McLaren volgend jaar zal er veel veranderen. Misschien kunnen zij hem overtuigen.'

De fietsen, de kledij, de wielen, volgens De Gendt is Dennis simpelweg niet tevreden, omdat hem dingen waren beloofd. 'Of ik het antwoord ken? Gewoon een beetje de dingen die ik zelf al gehoord heb, de beloftes die hij kreeg over wielen, fiets en tijdritpak, dat dat allemaal beter zou worden. Maar dat is niet gebeurd. Dat is wat ik weet. Volgens mij is dat de reden waarom hij is afgestapt. Wat beloofd was voor de Tour, is niet gekomen. Daar houd je niet van als je wereldkampioen tijdrijden bent, van wie verwacht wordt dat hij wint. Als je het materiaal niet hebt om te kunnen winnen, dan frustreert dat waarschijnlijk.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws