Yorkshire: 'Het is niet de vraag óf, maar wanneer de Tour weer hier komt' Tour de France

Yorkshire: 'Het is niet de vraag óf, maar wanneer de Tour weer hier komt'

Door Tom van der Salm 23 november 2019 | 13:00


Het is inmiddels al vijf jaar geleden dat de Tour de France in Yorkshire startte. De organisatie is op het moment druk bezig met een Vuelta-start en heeft net het WK georganiseerd, maar kijkt al vooruit naar nog een Grand Départ in de Engelse streek.

Het feit dat de organisatie nog altijd een financiële last draagt van de start van de Ronde van Frankrijk, speelt niet mee in de ambitie. Peter Dodds, commercieel directeur van het marketingbureau van Yorkshire, zei hierover tegen de Yorkshire Post'We hebben nog een lening van 500.000,- openstaan, maar de Tour de France is ook een groot en duur evenement. Maar we zijn al aan het praten over nog een komst. Het is alleen de vraag wanneer.'

Thuisfavoriet Mark Cavendish wist in 2014 de hoge verwachtingen niet waar te maken. De sprinter veroorzaakte een valpartij door tegen Simon Gerrans aan te hangen, en Marcel Kittel mocht uiteindelijk zijn handen in de lucht steken en het eerste geel aantrekken. In de tweede rit door Engeland wist Vincenzo Nibali de macht te pakken, om die niet meer af te staan die Tour. De derde rit voerde het peloton naar Londen, waar Kittel opnieuw de beste sprinter was. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws