Niermann: 'Wij kunnen renners zonder wedstrijden voor Tour klaarstomen' Tour de France

Niermann: 'Wij kunnen renners zonder wedstrijden voor Tour klaarstomen'

Door Ward Hilhorst 21 maart 2020 | 09:34


Voorlopig staat de Tour de France nog op de agenda. Voor veel ploegen, waaronder Team Jumbo-Visma, staat de Tour bovenaan de prioriteitenlijst. Maar ook als hij doorgaat, is de voorbereiding heel anders dan verwacht. Grischa Niermann deed daarover zijn verhaal in zijn thuisland bij Radsport.

Jumbo-Visma was één van de eerste teams die afzegde voor Parijs-Nice, de laatst gereden profkoers. 'Achteraf ben ik er nog zekerder van dat afzeggen de juiste beslissing was. Het is echt super zonde dat de teams en de UCI niet samen tot een besluit konden komen, en alle teams los van elkaar moesten beslissen. Maar gezien de huidige ontwikkelingen ben ik blij met onze beslissing.'

Mocht de Tour doorgaan, wacht de ploeg een zware kluif, namelijk zorgen dat al hun renners fit genoeg zijn, zonder dat ze veel wedstrijdkilometers in de benen hebben. Niermann maakt zich geen zorgen: 'Mijn oude trainer Louis Delahaye zei altijd: "Races zijn een irritante onderbreking van een uitgekiend trainingsschema." We hebben een wereldwijde crisis. Daar maak ik me zorgen over, maar ik maak me geen zorgen over het klaarstomen van renners. Dat kunnen we namelijk.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws