De Plus: 'Jumbo-Visma denkt alleen aan Tour, 2 à 3 uur trainen per dag' Tour de France

De Plus: 'Jumbo-Visma denkt alleen aan Tour, 2 à 3 uur trainen per dag'

Door Ward Hilhorst 24 maart 2020 | 09:16


De Giro wordt uitgesteld en gaat waarschijnlijk niet door, en de Olympische Spelen zullen zeer waarschijnlijk worden verschoven. Er is alleen één organisatie, de ASO, die dapper weerstand biedt en vooralsnog niks aan de Tour de France verandert. Laurens De Plus praat er over met Het Nieuwsblad.

Toen de Belg zijn makkers Oliver Naesen en Laurens De Vreese tochten van driehonderd kilometer zag maken, wilde De Plus daar best in mee. 'Voorlopig mag dat niet. We mogen maximaal twee à drie uur per dag fietsen. Als we meer doen, schaden we onze weerstand. Er zit wel voldoende interval in om er een kwalitatief goede training van te maken.'

Maar gaat de Tour dan wel door? Vrijwel alle voorbereidingskoersen zijn van de agenda, en we zijn nog niet op de piek van de coronacrisis. 'Klimmers en klassementsrenners kunnen zich perfect klaarstomen met enkel training. Vorig jaar heb ik in aanloop naar de Tour ook twee maanden geen enkele wedstrijd gereden en toch was ik heel goed. Als we voor de Tour nog op hoogtestage kunnen, zie ik het goed komen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws