Poels kan niet wachten na knechtenrol en mikt op Tourstunt met Landa Tour de France

Poels kan niet wachten na knechtenrol en mikt op Tourstunt met Landa

Door Bram van der Ploeg 29 mei 2020 | 12:12


Wout Poels brandt van de ambitie bij Bahrain McLaren. De Nederlander, die voor dit seizoen overkwam van Team INEOS, wil in de Tour de France stunten, samen met ploegmaat Mikel Landa.

Poels en Landa vormen het gezicht van het nieuwe Bahrain McLaren, dat met een nieuwe sponsor en zonder kopman Vincenzo Nibali in de Tour de France wil vlammen. 'Hier krijg ik de kans om voor mijn persoonlijke doelen te vechten, daar geloof ik echt in', zo vertelt hij aan Ciclismo a Fondo. 'De afgelopen vijf jaar bij Team Sky heb ik voor anderen gewerkt in de grote rondes. Nu kan ik voor eigen kans gaan en proberen een etappe te winnen.'

Dat is ook precies het doel van Poels, die niet per se een klassement in de Tour nastreeft. 'Ik kan niet wachten. Ik wil het goed doen in de Tour. Het doel is om een etappe te winnen en een goed klassement te rijden met Landa.' Sterker nog; in principe wil de Spanjaard met het geel in Parijs staan. 'Zonder ambities is het beter om thuis te blijven. We moeten ambitieus zijn en je moet altijd je dromen najagen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws