Woods verslaat overtuigend dominant NTT op Ventoux in virtuele Tour de France Tour de France

Woods verslaat overtuigend dominant NTT op Ventoux in virtuele Tour de France

Door Wilbert van der Velde 18 juli 2020 | 16:45


Michael Woods heeft op overtuigende wijze de vijfde etappe in de virtuele Tour de France gewonnen. Op de virtuele Mont Ventoux schudde hij één voor één zijn concurrenten van zich af. NTT Pro Cycling nam een enorm voorschot op de eindoverwinning door met drie man bij de beste vijf te finishen. 

Met nog twee etappes te gaan stond NTT Pro Cycling met een puntenaantal van 263 stevig aan de leiding. Rally Cycling en Trek Segafredo volgden als eerste achtervolgende ploegen met respectievelijk 188 en 162 punten. De vijfde etappe was met de finish in Chalet Reynard, ongeveer zes kilometer onder de top van de Mont Ventoux, bijzonder zwaar en bood de mogelijkheid aan ploegen met meerdere sterke klimmers om het klassement te doen kantelen.

De eerste acht kilometer van de 22,9 kilometerlange etappe waren vlak, waarna de renners zich mochten opwarmen met een klim van derde categorie voor ze aan de zware slotklim naar Chalet Reynard begonnen. Net als bij de vrouwen hielden de mannen hun kruit op het vlakke gedeelte droog voor de loeizware slotklim. De tussensprint werd gewonnen door Benoit Cosnefroy voor Roy Jans en Clément Russo. 

Woods trekt peloton uit elkaar

Op papier was Daniel Martin een mogelijke kanshebber voor de winst. Hij liet zich op het vlakke stuk echter kansloos lossen. Vooraan was Jonas Rickaert van Alpecin-Fenix een stuk gemotiveerder. Hij sprintte voluit naar de punten op de klim van derde categorie. Ondertussen kozen Domenico Pozzovivo, Michael Woods en Jonas Vingegaard voor de aanval. Ook Eddie Dunbar en Romain Bardet sloten aan.

Geletruidrager Louis Meintjes zag het gevaar en maakte de sprong naar voren. Vingegaard moest zijn inspanning daarentegen bekopen en haakte vooraan af. Er ontstond een kopgroep van zeven renners. Het tempo van Woods was echter zo hoog dat vier van de zeven renners al snel weer moesten passen, waaronder Bardet. Meintjes en Pozzovivo waren de enigen die bij konden blijven. Voor de leider in het algemeen klassement, NTT Pro Cycling, was het met twee renners aan de kop een uitermate goede situatie. 

NTT Pro Cycling domineert de Ventoux, maar Woods blijkt te sterk

Waar Woods onaantastbaar leek, waren het Pozzovivo en Meintjes die de leiding van de Canadees overnamen en hem zelfs kortstondig losten. De dominatie van NTT was overweldigend. Op ruim veertig seconden achterstand reden met Stefan de Bod en Ben O'Connor op positie vier en vijf nog twee renners van de ploeg bij de beste vijf. 

Hoewel Woods even wat minder leek dan zijn twee kompanen van NTT, bleek dat niet een juiste weerspiegeling van de verhoudingen. Met nog 3,5 kilometer te gaan plaatste de renner van EF Pro Cycling weer één van zijn kenmerkende versnellingen. Waar Meintjes gelijk moest passen, kon Pozzovivo nog even aanhaken. Het duurde echter niet lang voordat ook de Italiaan onder het helse gebeuk van de Canadees moest passen. Woods zijn overwinning kwam daarna niet meer in het gedrang. (Foto: Screenshot Eurosport Player)

Uitslag etappe 5 Virtual Tour de France mannen

1. Michael Woods
2. Domenico Pozzovivo + 0.18
3. Louis Meintjes + 0.50
4.  Stefan de Bod + 1.17
5. Gavin Mannion + 2.15
6. Eddie Dunbar + 2.40
7. Ben O'Connor +.257
8. Romain Bardet + 3.49
9. Carlos Rodriguez + 3.57 
10. Jimmy Janssens + 4.41

Algemeen klassement na etappe 5 Virtual Tour de France mannen

1. NTT Pro Cycling
2. Rally Cycling
3. EF Pro Cycling Team


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws