Mollema klein beetje teleurgesteld: 'Geen goede sprint in de benen' Tour de France

Mollema klein beetje teleurgesteld: 'Geen goede sprint in de benen'

Door Lex Kersten 01 september 2020 | 18:37


Bauke Mollema eindigde keurig bij het eerste groepje favorieten van negentien renners. Toch had hij meer gehoopt op de slotklim. Uiteindelijk eindigde de renner van Trek-Segafredo op de dertiende plek, net voor ploeggenoot Richie Porte.

Het scenario leek perfect voor Mollema, die doorgaans over een goede eindsprint beschikt. Het tempo op de slotklim was echter zo hoog, dat hij niet kon strijden voor de overwinning. 'Het begin was nog makkelijk, maar de laatste kilometers was het tempo heel hoog. Het was in de slotkilometer sprinten om in de groep te blijven en geen seconden te verliezen', zo vertelt hij bij de NOS.

Ondanks dat hij niet kon sprinten voor de overwinning, bleef hij wel in de beperkte groep met favorieten en schoof hij op naar plek elf in het klassement. Renners als Alejandro Valverde, Richard Carapaz en Sergio Higuita moesten er onder meer af. 'Het was een aparte klim, niet een steile of lange klim en daardoor erg explosief op het einde. Jammer dat ik geen goede sprint meer in de benen had.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws