Pozzovivo stapt uit de Tour de France: 'De pijn was elke dag enorm' Tour de France

Pozzovivo stapt uit de Tour de France: 'De pijn was elke dag enorm'

Door Wilbert van der Velde 06 september 2020 | 22:02


Domenico Pozzovivo zal na de rustdag niet aan de start staan van de tiende etappe van de Tour de France. Dat meldt zijn ploeg NTT Pro Cycling.

De Italiaanse klimmer moet afhaken vanwege een elleboogblessure, die hij opliep tijdens de openingsetappe naar Nice. Hij botste toen tegen een toeschouwer die een foto probeerde te maken. Pozzovivo hield het vervolgens lang vol, maar teammanager Bjarne Riis acht het verstandiger dat zijn renner niet meer verder gaat. 

‘Het is erg jammer dat Domenico moet afstappen. We hadden veel hoop dat hij een goed klassement zou kunnen rijden, maar die mogelijkheid was na de valpartij in de eerste etappe voorbij. Het verstandigst is nu voor hem om te stoppen en zich voor te bereiden op de Giro d’Italia.’

Pozzovivo: 'Op tijd klaar zijn voor de Giro'

Pozzovivo: ‘Ik wilde niet de Tour verlaten zonder te weten of mijn lichaam zou kunnen herstellen. De pijn was echter elke dag enorm. Daarnaast is het gevaar om opnieuw te vallen en nog grotere schade op te lopen te groot. Ik hoop zo snel als mogelijk te herstellen om op tijd klaar te zijn voor de Giro. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws