Nieuwenhuis na teamsucces: 'Dit plan was tijdens de etappe pas ontstaan' Tour de France

Nieuwenhuis na teamsucces: 'Dit plan was tijdens de etappe pas ontstaan'

Door Wesley van Bavel 10 september 2020 | 17:42


Eindelijk heeft Team Sunweb gewonnen! Een paar keer was het team er dichtbij, maar donderdag lukte het dan. Joris Nieuwenhuis sprak met de NOS over de prestatie van zijn teamgenoot Marc Hirschi.

Voor de etappe had Team Sunweb eigenlijk een ander idee. 'Ons eerste plan was dat we mee wilden zitten in de vroege vlucht. Maar BORA-hansgrohe en Team CCC pakten alles terug. Plan B is toen eigenlijk tijdens de koers ontstaan. Benoot en Kragh Andersen zouden op de eerste klim gaan en Hirschi op de tweede steilere klim. Mooi dat het dan ook zo gebeurd is.'

Nieuwenhuis is de kamergenoot van Hirschi en heeft hem dus van dichtbij gezien na eerdere teleurstellingen. 'Ik lig bij hem op de kamer. Hij blijft altijd heel ontspannen. Toch is er bij hem een vuurtje gaan branden. Hij baalde na de mislukte lange solo heel erg. Hij brandt vanbinnen, maar vanbuiten blijft hij relaxed. Maar nu is het eindelijk gelukt. Vanavond gaan we op de kamer een klein feestje maken', aldus de Nederlander. (Foto: Team Sunweb | Patrick Brunt)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws