Joris Nieuwenhuis

Dit is de pagina over Joris Nieuwenhuis. De veldrijder komt uit voor Baloise Trek Lions en is één van de beste veldrijders die Nederland kent. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Van der Haar en houdt tevens zijn biografie bij.    

joris nieuwenhuis

Nieuwenhuis werd op 11 februari 1996 geboren in Doetinchem en maakte vanuit de Achterhoek al vrij snel furore als veldrijder. Bij de jeugdcategorieën werd hij driemaal Nederlands kampioen en als toptalent maakte hij de overstap naar de profs. In zijn beste winter bij de beloften, die van 2016/2017, wist hij glansrijk de Wereldbeker te winnen en werd hij tevens wereldkampioen bij de beloften in het Luxemburgse Bieles. Eén jaar later was Eli Iserbyt te sterk. 

Zoals zoveel goede crossers bleek Nieuwenhuis ook goed uit de voeten te kunnen op de weg, wat hij wilde tentoonspreiden bij de beloftenploeg van DSM. In 2019 maakte hij de overstap naar de proftak van de formatie van Iwan Spekenbrink, nadat hij in zijn eerste volledige veldritwinter bij de crossprofs geen overwinningen kon boeken op het hoogste niveau. In zijn eerste jaar op het hoogste niveau op de weg baarde hij opzien met een zevende plek in de Ronde van Noorwegen en een zesde stek op de Europese Spelen, waarna hij in het coronajaar 2020 direct de Tour de France mocht rijden en ook zeer knap derde werd in Parijs-Tours. 

Vanaf dat moment ging het veldrijden twee jaar op een lager pitje: Nieuwenhuis reed de Tour in 2021 nogmaals en ging in 2022 ook voor de Vuelta, maar merkte dat hij toch niet het plezier en de rust vond die hij in de cross wel had. Op die wijze besloot hij in oktober 2022 de stap te zetten naar crossformatie Baloise Trek Lions, waar hij met open armen werd ontvangen. In de 2022/2023-winter liet hij zich direct meermaals zien met onder meer een tweede plek op het NK, vierde op het EK en reed hij top vijf in enkele A-crossen. 

Joris Nieuwenhuis News

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments