Van Aert: 'Weet nog niet of ik in de tijdrit voluit zal gaan' Tour de France

Van Aert: 'Weet nog niet of ik in de tijdrit voluit zal gaan'

Door Wilbert van der Velde 16 september 2020 | 18:16


Het begint bijna normaal te lijken, Wout van Aert die in de bergen langer meegaat dan menig klimmer. Het ging woensdag echter niet vanzelf. ‘Ik moest enorm afzien op de Madeleine’, vertelt hij na afloop aan Sporza.

Van Aert had het vooral lastig door het harde tempo van Bahrain McLaren. ‘Bahrain begon echt heel hard aan de voet en daar heb ik het altijd het moeilijkste mee.’ Op de loodzware slotklim ging het echter een stuk beter, alleen kon hij niet meer doen dan volgen. ‘Bahrain had de koers in handen.’

Hoewel Jumbo-Visma geen plannen had om de koers hard te maken, leverde de zeventiende etappe wel tijdwinst op voor Roglic. ‘Ik denk dat we in een positie zaten waarin verdedigen het belangrijkste was. Maar als je extra seconden kan pakken, is dat altijd mooi’, aldus Van Aert.

Van Aert: 'Vanaf zaterdag kan ik niets meer betekenen voor Primoz'

Van Aert zal zich vooral tijdens de bergetappe van donderdag en de etappe van vrijdag bezighouden met het verdedigen van de gele trui. Zaterdag staat vervolgens de enige tijdrit op het programma, op papier een goede test voor Van Aert richting het WK tijdrijden. ‘Vanaf zaterdag kan ik niets meer betekenen voor Primoz. Dan gaan we een plan maken wat het beste past voor het WK. Ik weet niet of ik dan volle bak kan gaan in de tijdrit of niet, daar hebben we het nog niet over gehad.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws