Gesink over werk Bahrain McLaren: 'Was voor ons een cadeautje' Tour de France

Gesink over werk Bahrain McLaren: 'Was voor ons een cadeautje'

Door Wilbert van der Velde 16 september 2020 | 19:08


Waar we Robert Gesink in de vorige bergetappes aan kop van het peloton zagen sleuren, hoefde dat in de zeventiende etappe niet. ‘Dat Bahrain McLaren zoveel werk deed, was voor ons een cadeautje’, vertelt Gesink na afloop aan de NOS.

Hoewel het werk van Bahrain McLaren Jumbo-Visma goed uitkwam, was het volgens Gesink alsnog afzien. ‘Het was weer een hele zware dag. Op de Madelaine was het tempo al heel hoog. Maar we zaten er met zes man nog heel goed bij, (Sepp, red.) Kuss was vooral heel sterk.’ Uiteindelijk werd het met de tijdwinst van Primoz Roglic op Tadej Pogacar een geslaagde dag voor Jumbo-Visma. ‘Super dat Primoz wat afstand neemt. We hadden wel wat grotere verschillen verwacht, maar zolang de verschillen in ons voordeel zijn, dan vind ik het prima’, aldus Gesink.

Donderdag wacht het Tourpeloton de laatste bergetappe van de Tour en het zal wederom zwaar worden. ‘We hebben de etappe verkend’, vertelt Gesink. ‘Vanuit het vertrek gaan we gelijk de Cornet de Roseland op. Dat is een lastige klim. Vervolgens is het de hele tijd klimmen en afdalen’, vervolgt Gesink, die verwacht dat het een etappe voor de vluchters zal zijn. ‘Maar je weet het nooit, er is altijd wel iemand die snode plannen heeft. Er zijn namelijk nog een paar ploegen die niks hebben. Dus ja, misschien zitten we morgen weer allemaal achter elkaar aan te springen en wordt het toch een dag voor de klassementsrenners.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws