Roglic baalt enigszins: 'Had de etappe graag gewonnen' Tour de France

Roglic baalt enigszins: 'Had de etappe graag gewonnen'

Door Wilbert van der Velde 16 september 2020 | 20:24


Primoz Roglic kende woensdag een prima zeventiende etappe in de Tour de France.  Hoewel hij de ritwinst aan Miguel Ángel López moest laten, wist hij wel zeventien seconden uit te lopen op zijn directe concurrent Tadej Pogacar. ‘Het was een goede dag voor ons’, aldus de geletruidrager in een persbericht van Jumbo-Visma.

Naast dat Roglic tevreden is over de tijdwinst en het wederom sterke presteren van zijn ploeggenoten, baalt hij een beetje van het mislopen van de ritzege. ‘Ik had natuurlijk graag gewonnen, maar López was iets te sterk. Het was een heel zware etappe met een heel steile slotklim. Zo’n slotklim is wel heel eerlijk. Als ik een mogelijkheid zie, val ik aan en dat heb ik gedaan. Het belangrijkste is dat ik behalve op López meer voorsprong neem op mijn andere concurrenten.’

Roglic is echter net zoals zijn ploeggenoten, nog voorzichtig over het winnen van de Tour. ‘De strijd is nog niet gestreden en er gaan nog drie zware dagen komen. We moeten gefocust blijven en klaar zijn voor de aanvallen die gaan komen. De ploeg was heel sterk. Ik kan mijn ploeggenoten niet genoeg bedanken. Vooral Sepp (Kuss, red.) was indrukwekkend vandaag.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws