Gaudu met kopman Pinot uit op revanche in de Tour: 'Unfinished business' Tour de France
Tour de France

Gaudu met kopman Pinot uit op revanche in de Tour: 'Unfinished business'

Gaudu met kopman Pinot uit op revanche in de Tour: 'Unfinished business'

Groupama-FDJ zet in 2020 vol in op de Tour de France, zo heeft David Gaudu nog maar eens bevestigd in gesprek met France TV. De jonge klimmer is bereid alles te geven voor het geel voor zijn kopman Thibaut Pinot.

Gaudu geeft aan dat hij nog wel even slecht heeft geslapen toen Pinot vorig seizoen op dramatische wijze de Tour moest verlaten. De Fransman leek op weg naar zijn eerste Tourpodium en misschien zelfs de gele trui, maar door een lullige knieblessure (na een botsing met zijn eigen stuur) moest hij in het slotweekend opgeven.

Tijd voor revanche, vindt Gaudu. 'Ik zou op een dag graag de kopman willen zijn in een grote ronde. Dat drijft mij, maar in de tussentijd wil ik heel veel leren van Thibaut. Hij laat zien hoe je je binnen een ploeg als leider moet gedragen en hoe je jouw teamgenoten moet leiden. We hebben het gevoel van unfinished business, en dat zet ons ertoe dat we er alles aan gaan doen om het geel te veroveren.' (foto: Sirotti, 2019)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws