Thibaut Pinot

Dit is de pagina over Thibaut Pinot. De Franse wielrenner baarde in het verleden opzien met met meerdere ritzeges in de Tour de France en de winst in de Ronde van Lombardije. Momenteel komt hij uit voor Groupama-FDJ. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Pinot en houdt tevens zijn biografie bij.

Thibaut Pinot werd in 1990 geboren in Lure, Frankrijk. Hij kwam in contact met de wielersport en mocht na een succesvolle periode bij de junioren aansluiten bij het beloftenteam van Française des Jeux. Bij dat team, momenteel met de naam Groupama-FDJ, zou Pinot ook zijn debuut maken in het profpeloton in 2010. Zijn eerste seizoenen in de hoofdmacht van het peloton waren niet slecht, maar de grote doorbraak van de Fransman kwam in de Tour de France van 2012. Als jonge renner won hij, wild aangemoedigd door ploegleider Marc Madiot, de achtste etappe en eindigde hij tiende in het eindklassement.

Pinot kent hoge toppen, maar ook diepe dalen

Een nieuwe Franse ronderenner leek geboren. Het was voor Pinot echter lastig om te kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen van het Franse publiek, wat voor wisselende prestaties zorgde. Geteisterd door daalangsten en blessures liepen enkele pogingen voor een goed klassement in de Tour uit op een deceptie. In de editie van 2014 kwam hij echter erg sterk voor de dag. Die vorm verzilverde hij met een podiumplaats in Parijs, achter Vincenzo Nibali en Jean-Christophe Péraud.

Ondanks de vele tegenslagen wist Pinot zich iedere keer te herpakken. Zijn erelijst telt inmiddels nog twee andere klinkende ritzeges in de Tour, in 2015 op Alpe d'Huez en in 2019 op de Tourmalet. Tevens werd hij Frans kampioen in 2016 en kende hij in 2018 een uiterst sterk najaar. Dat seizoen wist hij zijn vorm te verzilveren met twee ritzeges in de Vuelta a Espana en de winst in de Italiaanse najaarswedstrijden Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije.

In 2020 en 2021 kon Pinot de hoge verwachtingen niet waarmaken. De Fransman werd geteisterd door pech en ongevallen en kon op die manier niet echt meer presteren. In 2022 richt hij zich wederom op de Tour de France, na een jaar zonder grote ronde. 

Thibaut Pinot Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties