Ploegleiders discussiëren: 'Wielrennen is saai vanwege de saaie commentatoren' Tour de France
Tour de France

Ploegleiders discussiëren: 'Wielrennen is saai vanwege de saaie commentatoren'

Ploegleiders discussiëren: 'Wielrennen is saai vanwege de saaie commentatoren'

Het is een terugkerend fenomeen in de Tour: langere, saaiere ritten. Daarbij komt ook de discussie op gang wat er moet veranderen. Enkele ploegleiders geven hun mening op Cycling Opinions.

Rolf Aldag van Dimension Data trapt af: 'Vlakke ritten moeten korter, zodat renners meer gemotiveerd zijn en het peloton moeilijker kan controleren. Daarnaast moeten vlakke ritten niet allemaal in de eerste week, maar veel meer verspreid over de ronde. Niet elke vlak rit is ook een sprintrit, denk aan de waaieretappe van 2013 gewonnen door Mark Cavendish.'

Brian Holm van Deceuninck-Quick-Step ziet een ander probleem. 'Ik denk dat wielrennen saai is door de saaie commentatoren. Zij zijn niet in staat om hun verhalen boeiend te houden. Ik ben ervan overtuigd dat sprintetappes wel interessant zijn, zeker voor het publiek dat geïnteresseerd is in alles wat bij een sprint komt.' (Foto: Sirotti)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws