Pogacar ambitieus na tweede ritzege: 'Het plan is nu om de Tour te winnen' Tour de France
Tour de France

Pogacar ambitieus na tweede ritzege: 'Het plan is nu om de Tour te winnen'

Pogacar ambitieus na tweede ritzege: 'Het plan is nu om de Tour te winnen'

Tadej Pogacar heeft op de Grand Colombier zijn tweede etappe in de Tour de France gewonnen. Nadat Jumbo-Visma een moordend tempo op de slotklim zette, wist de Sloveen zijn landgenoot Roglic in de sprint te verslaan. ‘Ik ben zo blij om weer te winnen’, vertelt de renner van UAE Team Emirates in het flashinterview.

Pogacar had door het hoge tempo van Jumbo-Visma geen plannen om eerder iets op de beklimming te proberen. ‘Ze waren heel goed voorbereid voor de etappe van vandaag. Het had geen enkele zin om aan te vallen.’ Egan Bernal verloor veel tijd en dat betekent een concurrent minder voor Pogacar. ‘Ja dat klopt. Ik weet niet wat er met hem aan de hand was. Zoals ik al zei, Jumbo zette een heel hoog tempo. En sommige renners hebben daarvoor de rekening voor betaald.’

Maandag wacht eerst een rustdag en daarna heeft Pogacar nog grote plannen. ‘Nu is het plan om de Tour te winnen’, vertelt hij ambitieus. Roglic heeft echter nog geen tekenen van zwakte laten zien. ‘Op het moment lijkt hij niet te stoppen. Maar vandaag breekt Bernal, misschien dat Roglic of ikzelf later nog breken. Dat hoort bij een race van drie weken, dus er zijn nog steeds kansen.’ (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws