[Update] Cavendish wel in voorselectie Tour, met Landa, Poels en Mohoric Tour de France
Tour de France

[Update] Cavendish wel in voorselectie Tour, met Landa, Poels en Mohoric

[Update] Cavendish wel in voorselectie Tour, met Landa, Poels en Mohoric

(28 mei 2020) Mark Cavendish lijkt ook in 2020 niet te hoeven rekenen op een grote ronde en dan met name de Tour de France. De 35-jarige Brit trok voor dit seizoen naar Bahrain McLaren, maar die ploeg twijfelt vanwege het coronavirus over zijn deelname aan de grootste ronde van het jaar.

Cavendish reed voor het laatst een grote ronde in 2018, toen hij in de Tour de France in de elfde etappe buiten tijd binnen kwam. Wat volgde waren twee dramatische jaren met valpartijen, de Ziekte van Pfeiffer en zijn vertrek bij Team Dimension Data, waar hij al sinds 2016 onder contract stond.

Met oude bekende en mentor Rod Ellingworth, die bij Team Sky met Cavendish werkte, bij Bahrain McLaren leek alles dit jaar op zijn pootjes terecht te komen, maar het coronavirus gooit nu mogelijk roet in het eten. 'We hebben de afspraak gemaakt dat als hij races zou winnen, dat genoeg zou zijn voor de Tour. Helaas is alles veranderd en met zo weinig wedstrijden voor de Tour, wordt de kans kleiner dat hij kan laten zien dat hij terug op topniveau is.'

Hoewel Ellingworth er alle vertrouwen in heeft dat Cavendish nog steeds tot de beste sprinters van de wereld behoort, wil hij geen Tourplek garanderen als de vorm niet voldoende is. Het zou wederom een hard gelach zijn voor Cavendish, die tot aan 2016 de meest succesvolle sprinter van de wereld was in grote rondes. In de Tour heeft hij al dertig ritzeges achter zijn naam staan en in de Giro en Vuelta was hij respectievelijk zeventien en drie keer succesvol.

Update - 24 juni 2020 (08.43 uur): Cavendish in voorselectie Bahrain McLaren

Mark Cavendish mag nog heel even hopen op een deelname aan de Tour de France in 2020. Cyclingnews meldt dat de Brit is opgenomen in een dertienkoppige voorselectie van Bahrain McLaren. De selectie is uiteraard gebouwd rond kopman Mikel Landa, met Wout Poels als belangrijke schaduwkopman.

Cavendish kent enkele concurrenten in de selectie als het gaat om de sprint. Naast de spurtbom zijn ook Sonny Colbrelli en Ivan Garcia Cortina opgenomen op de lijst. Beide hebben reeds bewezen ook een lastige sprint te kunnen winnen.

Voorselectie Bahrain Merida Tour de France 2020

Mikel Landa
Wout Poels
Dylan Teuns
Damiano Caruso
Pello Bilbao
Matej Mohoric
Mark Cavendish
Sonny Colbrelli
Marco Haller
Heinrich Haussler
Ivan Garcia Cortina
Eros Capecchi
Rafael Valls

(foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws