Van Dongen over prestatie Pogacar: 'Tom reed betere waardes dan in Bergen' Tour de France
Tour de France

Van Dongen over prestatie Pogacar: 'Tom reed betere waardes dan in Bergen'

Van Dongen over prestatie Pogacar: 'Tom reed betere waardes dan in Bergen'

De klap die Tadej Pogacar aan Primoz Roglic en Team Jumbo-Visma uitdeelde was hard. Ploegleider Arthur van Dongen zag die klap bij de andere ploegleiders en bij de renners van dichtbij binnenkomen.

Van Dongen vertelt aan het AD hoe hij hoorde dat het mis ging. 'Op een gegeven moment kwam de eerste tussentijd van Primoz door. Zo'n twaalf seconden langzamer dan Pogacar. Toen zei ik: 'Ik wil niks meer horen over Primoz. Ik ben nu met Tom bezig.' Achter de finish hadden we een camper staan. Jongens die al binnen waren, keken daar naar de tv. We zagen het verschil oplopen. Langzaam komt dan het besef dat het uit je handen glipt.'

Hij benadrukt nog maar eens dat het echt vooral aan de prestatie van Pogacar lag. 'Primoz reed niet zijn beste tijdrit. Maar hij was ook niet slecht. Of neem Tom. Ik reed achter hem en zag dat de waardes die hij trapte beter waren dan toen hij in Bergen wereldkampioen tijdrijden werd. Als hij dan toch nog 1 minuut 20 aan zijn broek krijgt, zijn niet alleen wij verbaasd en verbijsterd.'

Van Dongen kijkt vooruit: 'Gaan nu nieuwe doelen stellen'

Echt veel tijd voor rouw is er in het wielrennen nooit en al helemaal niet in het coronaseizoen. 'Zondag heb ik na afloop nog een tijd het Primoz staan praten. Hij zegt: 'Ik heb alles gegeven. Het laatste hadden we niet in de hand. We gaan nu nieuwe doelen stellen.' Zo is het ook gewoon. Iedereen schakelt nu over naar het WK en voor je weet beginnen de klassiekers. Je kunt niet lang bij de pakken neerzitten in deze sport.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws