Wint Roglic of Pogacar de clash op de Col de la Loze? Tour de France
Tour de France

Wint Roglic of Pogacar de clash op de Col de la Loze?

Wint Roglic of Pogacar de clash op de Col de la Loze?

De Tour de France 2020 is bezig aan de laatste week. Woensdag rijden de renners van Grenoble naar de Col de la Loze. In deze zeventiende etappe zit er een slotklim, die passages heeft met stijgingspercentages van over de twintig procent. Daarnaast zit ook de Col de la Madeleine op het parcours. Deze berg heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4%. Natuurlijk komt er weer een clash tussen Primoz Roglic en Tadej Pogacar. Bookmaker TOTO denkt dat Pogacar die strijd gaat winnen.

Afgelopen zondag had Team Jumbo-Visma een loodzware bergetappe volledig onder controle. Echter bleef Pogacar in de kopgroep en streed hij uiteindelijk met Roglic om de ritwinst. De eerstgenoemde won de etappe, maar Roglic is verder niet in gevaar geweest. Concurrent Egan Bernal kwam zelfs meer dan zeven minuten achter Roglic over de finish. Uiteraard wil Team Jumbo-Visma woensdag hetzelfde doen met Pogacar.

Tijdens deze zeventiende etappe, die 168 kilometer lang is, is de finish op 2.304 meter hoogte. De Col de la Loze was in het verleden onbegaanbaar voor de Tour. Afgelopen juni kon je tot ongeveer 1.800 meter hoogte komen. Echter ligt er nu een laag asfalt en hierdoor komt de Col de la Loze nu tot een hoogte van 2.304 meter. Het wordt een zware slotklim, die 21,5 kilometer lang is, want het stijgingspercentage kan oplopen tot meer dan twintig procent. Een echte rit voor de klimmers dus, zoals bijvoorbeeld Roglic.

De Sloveen won de vierde etappe van deze Tour. Dat was de eerste etappe die bergop finishte. Daarnaast streed Roglic ook mee om de dagzege tijdens de loodzware bergetappe van afgelopen zondag. Als jij denkt dat de renner van Team Jumbo-Visma wint tijdens de zeventiende etappe, dan kun je geld inzetten bij TOTO. Een zege van Roglic levert je 4,55 keer je inzet op.

Natuurlijk krijgt het Nederlandse team ook concurrentie van Team UAE Emirates. Zij willen hun kopman Pogacar laten inlopen op Roglic. Dat Pogacar goed bergop kan rijden, liet hij afgelopen zondag nog maar eens zien. Het wordt dus een interessante clash tussen de twee Slovenen. Denk jij dat Pogacar op de Col de la Loze wint van Roglic? Zet dan in en krijg 3,40 keer je inzet terug!

Op dit moment is Roglic de favoriet voor het geel bij TOTO. Als de renner van Team Jumbo-Visma de gele trui naar Parijs brengt, dan krijg je 1,31 keer je inzet terug. Zijn achtervolger Pogacar staat logischerwijs tweede bij de bookmaker. Mocht hij in het geel op de Champs-Élysées finishen, dan krijg je 3,15 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws