Van der Poel: ‘Als ik eerlijk ben is het niet mijn favoriete omloop’ Veldrijden

Van der Poel: ‘Als ik eerlijk ben is het niet mijn favoriete omloop’

Door Wilbert van der Velde 26 januari 2020 | 09:55


Mathieu van der Poel staat zondag aan de start van de laatste wereldbeker van dit seizoen in het Brabantse Hoogerheide en kan daar zijn vijfde overwinning pakken. In gesprek met BN DeStem gaat hij dieper in op de voor hem zo bekende cross.

Vader Adrie van der Poel tekent al jaren het parcours van de cross in Hoogerheide uit. Je zou kunnen denken dat dit een voordeel is voor zijn zoon Mathieu, maar de Brabantse cross scoort niet hoog in zijn lijstje van favoriete veldritten. ‘Nog net binnen de top-10 zal ik maar zeggen. Als ik eerlijk ben is het niet mijn favoriete omloop. Maar dat heeft ook te maken met de locatie.’ Hoewel de wereldkampioen dus niet overmatig enthousiast wordt van het parcours, is er wel een omstandigheid die de cross een stuk mooier maakt. ‘Hoogerheide is echt een omloop die leuker, lastiger, technischer en spectaculairder wordt als het parkoers nat is.’

Van der Poel kwam vanwege een storm deze week eerder terug van een trainingskamp in het Spaanse Benicàssim, maar ziet dat niet als een nadeel voor Hoogerheide. ‘Voordeel is nu dat ik niet vlak voor de cross in Hoogerheide thuis ben gekomen. De overgang zal minder bruusk zijn.’ Dat die overgang soepeler verliep bleek zaterdag al in Zonnebeke, waar hij met één aanval de concurrentie wegblies. (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws