Vos: ‘Was een tijd dat trainingen mijn enige vorm van vrije tijd waren’ Vrouwenwielrennen

Vos: ‘Was een tijd dat trainingen mijn enige vorm van vrije tijd waren’

Door Wilbert van der Velde 29 januari 2020 | 18:40


Marianne Vos liet in 2019 met twintig overwinningen weer vlagen zien van de Vos die we kennen uit de jaren voor haar oververmoeidheid. In gesprek met journalisten van De Limburger gaat ze dieper in op de oorzaak van de vermoeidheid die haar meerdere seizoenen dwarsboomde.

Naast een geweldige wielrenster is Vos tijdens haar carrière ook actief bezig met het promoten en ontwikkelen van het vrouwenwielrennen. Een rol die haar in het verleden veel tijd en energie kostte. Bovendien deed ze het niet altijd vanwege de juiste motivatie. ‘Ik deed veel plichtmatig en niet zozeer vanuit mijn persoonlijke motivatie. De gedachte heerste bij mij dat alles wat ik kreeg van de sport ik ook weer in een bepaalde vorm moest teruggeven.’

Lange tijd kon ze al die activiteiten met het wielrennen succesvol combineren, maar op een gegeven moment werd het teveel en raakte ze oververmoeid. ‘Er was een tijd dat de trainingen mijn enige vorm van vrije tijd waren. Voor en na de training was ik constant bezig met allerlei verplichtingen. Ik speelde de rol van een vrouw die zowel hard kan fietsen als het meeste uit haar reputatie wil halen. Nu leid ik geen dubbelleven meer en doe ik alles vanuit mijn eigen motivatie.’ (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws