Brown (tweede in Luik) soleert naar winst in Brabantse Pijl, Mackaij derde Vrouwenwielrennen

Brown (tweede in Luik) soleert naar winst in Brabantse Pijl, Mackaij derde

Door Bram van der Ploeg 07 oktober 2020 | 14:05


Grace Brown heeft met een knappe solo de Brabantse Pijl voor vrouwen gewonnen. De 28-jarige Australische werd afgelopen zondag nog tweede in Luik-Bastenaken-Luik, maar was nu overduidelijk de sterkste in de finale.

Zonder het CCC-Liv van Marianne Vos, vanwege een positief coronageval binnen de ploeg, ging het peloton al in de ochtend van start. In de eerste uren reed er niemand weg, of slaagde in ieder geval niemand in die missie. Het tempo in het peloton lag hoog en niemand wilde zich lenen voor een kat-en-muis-spelletje. 

Stephens opent finale, Brown countert

Om die reden was het wachten op de finale, en die ontbrandde op zo'n 35 kilometer van de finish. Lauren Stephens van TEAM Tibco - Silicon Valley Bank sloeg in haar eentje een gat van een halve minuut en ook in het peloton ging het tempo de lucht in. Brown reed namens Mitchelton-Scott hard door en lanceerde zo een mooie aanval. Ze kwam met succes bij Stephens.

Brown wachtte niet op Stephens en trok meteen alleen door. Bij het ingaan van de lokale slotronde had ze een mooie voorsprong en daar was op veertien kilometer van het einde nog 26 seconden van over. Team Sunweb achtervolgde in het peloton, maar toen het gat niet dicht ging, ging Liane Lippert alleen.

Sunweb-duo Lippert en Mackaij krijgen Brown niet terug

Lippert, de Duitse renster van Sunweb, kreeg snel versterking van haar ploeggenote Floortje Mackaij. In de laatste vijf kilometer werd het zo een gevecht tussen Brown en het Sunweb-duo Lippert en Mackaij. Alle goede bedoelingen ten spijt, Brown had op dat moment nog steeds een halve minuut voorsprong en leek niet meer van plan om vaart te minderen. 

Dat bleek, want aan de voet van het laatste klimmetje had Brown veertig seconden te pakken en kon ze bijna uitfietsen richting de meet. Lippert bleek op het slotklimmetje sterker dan Mackaij, waarmee Team Sunweb twee vrouwen op het podium had. (foto: screenshot Eurosport)

Uitslag Brabantse Pijl 2020 vrouwen

1. Grace Brown
2. Liane Lippert
3. Floortje Mackaij
4. Lotte Kopecky
5. 
6.
7.
8.
9.
10.

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws