Wild kan titel in Gent-Wevelgem niet verdedigen door positieve coronatest Vrouwenwielrennen

Wild kan titel in Gent-Wevelgem niet verdedigen door positieve coronatest

Door Jannick van der Hooft 11 oktober 2020 | 08:23


Kirsten Wild zal zondag haar titel in Gent-Wevelgem niet kunnen verdedigen door een positieve coronatest. Dat meldt haar ploeg Ceratizit-WNT een dag voorafgaand aan de wedstrijd via Twitter.

Wild kreeg het resultaat van de test vrijdag te horen. Via het statement laat Wild weten op dat moment nog niet in contact te zijn geweest met de andere rensters uit haar zogenaamde 'bubbel'. Om die reden kunnen haar ploeggenotes straks gewoon van start gaan in de Belgische klassieker.

De Nederlandse vertelt dat ze, ondanks de positieve coronatest, in een vrij goede gezondheid verkeert. Ze zal zich nu volledig focussen op het herstel van de ziekte. 'We hopen dat Kirsten zo snel mogelijk weer gezond kan aansluiten bij de ploeg', laat men bij de ploeg weten.

Wild is niet de enige oud-winnares van Gent-Wevelgem die moet passen door het coronavirus. Eerder liet ook de ploeg van Maria Bastianelli weten dat de Italiaanse positief getest had. Bij de mannen moest ook Tiesj Benoot zijn deelname laten schieten. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws