Beresterke Wollaston klopt Bastianelli in slotrit Ceratizit Festival Elsy Jacobs en pakt zo ook eindzege Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Beresterke Wollaston klopt Bastianelli in slotrit Ceratizit Festival Elsy Jacobs en pakt zo ook eindzege

Beresterke Wollaston klopt Bastianelli in slotrit Ceratizit Festival Elsy Jacobs en pakt zo ook eindzege

Ally Wollaston heeft de slotrit van het Ceratizit Festival Elsy Jacobs gewonnen na een vermakelijke finale. Onderweg had Wollaston al aan haar achterstand in het algemeen klassement op Marta Bastianelli geknaagd door de tussenprint te winnen. De twee reden in het slot weg met een elitegroepje, waarna de Nieuw-Zeelandse sneller was dan Bastianelli. Via de bonificatieseconden haalde Wollaston ook de eindzege binnen.

Na haar overwinning in de eerste etappe ging Bastianelli (UAE Team ADQ) als leidster de tweede en laatste etappe in van de Ceratizit Festival Elsy Jacobs. Die slotrit was 116 kilometer lang en ging de hele tijd op en af. Het uitdagende parcours schrikte de rensters blijkbaar af, want er werd geen vlucht van de dag gevormd.

De tussensprint zorgde wel voor wat koers. Wollaston (AG Insurance-Soudal Quick-Step), die zaterdag tweede werd en in het algemeen klassement op vijf seconden stond van Bastianelli, liep door de tussensprint vier seconden in op de Italiaanse. Het verschil in het algemeen klassement tussen beide rensters was zo virtueel nog maar één seconde.

Op iets minder dan dertig kilomter van de aankomst schudde Christine Majerus eens aan de boom. Wollaston en Bastianelli hadden zich laten verrassen, maar de twee zetten het al snel recht en zo keerde de rust ook weer terug in het peloton.

We kregen in de finale heel wat aanvallen, maar AG Insurance-Soudal Quick-Step wilde alles samenhouden zodat Wollaston met de bonificatieseconden aan de aankomst de eindzege toch nog zou kunnen binnenhalen. Bij UAE Team ADQ wilden ze dat juist vermijden en dus trokken verschillende rensters van de ploeg van Bastianelli ten aanval. In de slotkilometers zat Wollaston geïsoleerd en zo moest de Nieuw-Zeelandse renster het zelf maar oplossen. Bastianelli week geen seconde van haar zijde.

Onder impuls van Anouska Koster reed er op vijf kilometer van de aankomst een elitegroepje weg, met daarbij Wollaston, Alice Maria Arzuffi, Bastianelli en diens ploegmate Eleonora Gasparrini. De vijf zouden sprinten om de zege, en daarin was Wollaston duidelijk de sterkste. Door de bonificatieseconden wint de renster van AG Insurance-Soudal Quick-Step ook het algemeen klassement.

Uitslag etappe 2 Ceratizit Festival Elsy Jacobs 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news