Brown troeft Spratt af in rechtstreeks duel en grijpt zo eindzege Tour Down Under voor vrouwen Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Brown troeft Spratt af in rechtstreeks duel en grijpt zo eindzege Tour Down Under voor vrouwen

Brown troeft Spratt af in rechtstreeks duel en grijpt zo eindzege Tour Down Under voor vrouwen

Grace Brown mag zichzelf de eerste winnares van de Tour Down Under voor vrouwen noemen. De renster van FDJ-Suez troefde landgenote Amanda Spratt af in een rechtstreeks duel en bemachtigde op die manier ook de eindzege in de Australische rittenkoers.

Brown en Spratt zaten op voorhand al bij de topfavorieten en maakten dat ook waar in de zwaarste rit van de driedaagse. De twee dames reden op de Corkscrew Road weg van de concurrentie, waarna een sprint-a-deux uitkomst moest bieden. Brown bleek daarin zoals verwacht de snellere van haar oudere landgenote.

'Dit voelt zo goed', liet de winnares direct na de aankomst weten. 'Ik wist dat de klim een hele kluif zou worden, daar Amanda meer een klimmer is dan ik. Ik probeerde haar in het zicht te houden en wist het gat in de afdaling te dichten. Voor de sprint had ik het vertrouwen dat ik de jump zou hebben.'

De eerste twee ritten werden gewonnen door Daria Pikulik en Alexandra Manly.

Uitslag etappe 3 & eindklassement Tour Down Under voor vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws