Chursina heerst in tweede etappe en komt solo over de meet in Ronde van Burgos Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Chursina heerst in tweede etappe en komt solo over de meet in Ronde van Burgos

Chursina heerst in tweede etappe en komt solo over de meet in Ronde van Burgos

Anastasiia Chursina heeft de tweede etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De 26-jarige Rus kwam solo over de finish in Villarcayo. Het is haar eerste etappezege in de WorldTour. Elise Chabbey neemt de leiderstrui over van Grace Brown.

Met Grace Brown in de leiderstrui begon het peloton aan de tweede etappe van de Ronde van Burgos, die 97 kilometer lang was. Onderweg naar de finish deden de vrouwen twee beklimmingen van de derde categorie aan. Op de eerste beklimming van de dag, de Alto de Bocos, pakte de Nieuw-Zeelandse Niam Fisher-Black de bergpunten.

Na de beklimming van de Alto de Bocos vluchtten Anastasia Chursina, Heidi Franz en Antri Christoforou weg uit het peloton. Ze bleven goed op de been en de kopgroep bouwde de voorsprong gestaag uit richting de vier minuten.

Christoforou moet lossen, Chursina solo richting de meet

Op twintig kilometer voor de meet kregen de dames met de Alto Retuerta de tweede beklimming van de dag voor de wielen. De Cyprioot Christoforou moest lossen, waarop Chursina vervolgens besloot om uit het wiel van Franz te rijden. De Russische wist de bergpunten binnen te slepen.

Terwijl Chursina onderweg leek naar de etappezege, meldde Anna van der Breggen zich vooraan en zette ze een aanval in. Hierdoor brak het peloton in delen. Het groepje met Van der Breggen wist Chursina echter niet meer te bereiken. Chursina kwam zo als eerste over de finish in Villarcayo, voor Alice Barnes en Amalie Dideriksen.

Uitslag etappe 2 en klassementen Vuelta a Burgos vrouwen 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws