Van Dijk oppermachtig in tijdrit Healthy Ageing Tour en neemt leiderstrui over Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Dijk oppermachtig in tijdrit Healthy Ageing Tour en neemt leiderstrui over

Van Dijk oppermachtig in tijdrit Healthy Ageing Tour en neemt leiderstrui over

Ellen van Dijk heeft de tijdrit in de Healthy Ageing Tour gewonnen. De 34-jarige wielrenster van Trek-Segafredo hield in het rondje rond Lauwersoog onder andere Amy Pieters en Lisa Brennauer achter zich. Daarnaast neemt ze de leiderstrui over van Jolien D’Hoore, zij eindigde in de tijdrit buiten de top tien.

De tijdrit begon later dan aanvankelijk gepland. De reden waren de stormachtige omstandigheden aan de Groningse waddenkust. Even was er sprake van om de tijdrit te annuleren, maar de organisatie besloot toch de tijdrit toch door te laten gaan. De vrouwen moesten wel op hun normale koersfiets starten.

Van Dijk ging het beste om met de weersomstandigheden en hield haar concurrenten ver achter zich. Het biedt voor de vrouw uit Woerden een solide basis voor de eindzege in de Healthy Ageing Tour. Ze gaat met de leiderstrui in haar bezit naar de laatste etappe vrijdag, dan wordt de VAM-berg beklommen.

Uitslag etappe 2 en klassementen Healthy Ageing Tour 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws