Marianne Vos wint nu wel massasprint in derde etappe Giro Donne, Kool tweede Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Marianne Vos wint nu wel massasprint in derde etappe Giro Donne, Kool tweede

Marianne Vos wint nu wel massasprint in derde etappe Giro Donne, Kool tweede

Marianne Vos heeft haar slag geslagen in de tweede etappe van de Giro Donne 2022. De Nederlandse van Jumbo-Visma rekende in een massasprint af met Charlotte Kool (Team DSM) en Elisa Balsamo (Trek-Segafredo).

Met wereldkampioene Balsamo in de leiderstrui vertrok het peloton voor de makkelijkste rit in deze Giro Donne. Op papier althans, want ook in dit soort ritten kan het ontploffen. De verwachting was echter dat er na 143 kilometer 'gewoon' gesprint zou worden in Olbia.

Er was in ieder geval een opvallende dame aanwezig vooraan: Marketa Hajkova, die in de proloog nog van het startpodium afdonderde. Daar heeft ze gelukkig geen al te erge verwondingen aan over gehouden. Ze kreeg Asia Zontone, Alice Palazzi, Gemma Sernissi, Lucía González, Jennifer Ducuara en Katia Ragusa met zich mee.

Vluchters kunnen het niet bolwerken

Trek-Segafredo controleerde de voorsprong, terwijl het vooraan in de laatste dertig kilometer wat hommeles werd. Dame na dame probeerde een versnelling te plaatsen, maar uiteindelijk gingen ze allemaal de bietenbrug op met nog zo'n tien kilometer voor de boeg.

Vervolgens kon de focus op de sprint in deze etappe. Elisa Longo Borghini trok daarin de sprint aan voor Balsamo, maar het was Vos die met iedereen afrekende in de laatste rechte lijn. Kool werd tweede, Balsamo in haar leiderstricot derde.

Uitslag etappe 2 Giro Donne 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws