Mavi Garcia wint Classic Lorient na intense sprint met ex-roeister Amber Kraak (Jumbo-Visma) Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Mavi Garcia wint Classic Lorient na intense sprint met ex-roeister Amber Kraak (Jumbo-Visma)

Mavi Garcia wint Classic Lorient na intense sprint met ex-roeister Amber Kraak (Jumbo-Visma)

Mavi Garcia heeft de Classic Lorient Agglomeratión-Trophée Ceratizit weten te winnen. De Spaanse van UAE rekende in een sprint met twee af met de Nederlandse Amber Kraak van Jumbo-Visma.

In de WorldTour-wedstrijd Classic Lorient mochten de dames in en rondom Plouay hun kilometers afwerken. Dit is dezelfde plek als waar zondag de mannenwedstrijd Bretagne Classic op het programma staat, maar dan zo'n honderd kilometer korter.

Desondanks maakten de dames er een animerende race van: vroeg op de dag vertrok er namelijk een grote kopgroep met onder meer Anna Shackley, Clara Honsinger, Sara Martín en Lea Lin Teutenberg, waardoor het al vanaf het begin zeer rap ging.

Spaans kampioen Garcia zorgt voor schifting

In het peloton schoten ze dan ook vroeg in gang, met enkele grote rensters die de oversteek maakten naar de voorwacht. Garcia, Kata Blanka Vas, Amanda Spratt, Juliette Labous, Grace Brown en Audrey Cordon-Ragot bij de figuren die zich daaraan waagden. Vanuit Nederlands perspectief was ook Kraak (Jumbo-Visma) van de partij.

Onder de impuls van Garcia ontstond er een nieuwe situatie. Zij trok er samen met Brown, Labous, Kraak, Vas en Elise Chabbey op uit. Brown nam vanuit deze groep initiatief op de laatste hellende stroken, maar ook zij kwam niet weg.

Net voor de laatste kilometer trok Garcia nog eens ten aanval, ditmaal met Kraak in haar spoor. De ex-roeister ging de sprint van ver aan, maar stuitte op een ijzersterke Garcia die haar remonteerde in de slotmeters.

Uitslag Classic Lorient 2022

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws