Nederlandse start én Nederlandse berg? 'Alpe d'Huez present in parcours Tour de France Femmes 2024' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Nederlandse start én Nederlandse berg? 'Alpe d'Huez present in parcours Tour de France Femmes 2024'

Nederlandse start én Nederlandse berg? 'Alpe d'Huez present in parcours Tour de France Femmes 2024'

Het heeft er alle schijn van dat de Alpe d'Huez volgend jaar wordt opgenomen in het parcours van de Tour de France Femmes. De doorgaans betrouwbare Franse krant Dauphiné Libéré weet te melden dat de hotels in de buurt van de Alpencol volgeboekt zijn in het slotweekeinde van de rittenkoers.

Na de Nederlandse start kunnen we dus ook zomaar de zogenoemde Nederlandse berg in het parcours van de Ronde van Frankrijk krijgen. De Alpe d'Huez wordt - wanneer die opgenomen wordt in het parcours van de Tour voor mannen - steevast door talloze Nederlanders bezocht, met zelfs een eigen bocht zeven op de Franse berg.

De Tour de France Femmes gaat volgend jaar op 12 augustus van start in Rotterdam, waarna de eerste drie van in totaal acht etappes op Nederlands grondgebied verreden worden. Het is de eerste keer in de historie van de Tour de France Femmes - die in zijn huidige opzet begon in 2022 - dat er een Grand Départ in het buitenland is. Het gehele parcours wordt op 25 oktober bekendgemaakt in Parijs.

Olympische Spelen schoppen planning Tour de France in de war

Koersdirectrice Marion Rousse lijkt met de mogelijke aankomst op Alpe d'Huez een eerste keer voor de Alpen te opteren, nadat de door Annemiek van Vleuten gewonnen wedstrijd in 2022 eindigde in de Vogezen. Dit jaar - 2023 dus - finishte de Tour de France Femmes in die andere grote bergketen in Frankrijk, de Pyreneeën. Toen was Demi Vollering de beste.

De Tour de France Femmes belooft sowieso een speciale editie te worden. Naast de Nederlandse start wordt de ronde namelijk later verreden dan normaal, door de Olympische Spelen van Parijs. Hierdoor is ook de finish van de manneneditie verplaatst, naar Nice. De vrouwen beginnen op 12 augustus aan hun Tour de France Femmes 2024, de eerste uitgave die zonder Van Vleuten verreden wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws