Opnieuw raak voor sterke Italiaanse! Martina Fidanza timet perfect en stuift rest voorbij in Thüringen Ladies Tour Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Opnieuw raak voor sterke Italiaanse! Martina Fidanza timet perfect en stuift rest voorbij in Thüringen Ladies Tour

Opnieuw raak voor sterke Italiaanse! Martina Fidanza timet perfect en stuift rest voorbij in Thüringen Ladies Tour

Martina Fidanza heeft de derde etappe in de Thüringen Ladies Tour op haar naam geschreven. De renster van Ceratizit-WNT Pro Cycling was de beste na een listige heuveletappe, waarin het peloton uiteindelijk wel behoorlijk groot bleef. De leiderstrui van de Belgische Margot Vanpachtenbeke kwam onderweg niet in gevaar.

De etappe begon in Erfurt en eindigde daar ook na 144 kilometer koers. Onderweg kregen de renster behoorlijk wat hellende kilometers voor de boeg, waarin twee officiële colletjes verstopt lagen. De etappe leek echter niet zwaar genoeg om voor grote verschuivingen in het klassement te zorgen. Eerder leek het een rit voor de sterke snelle dames in de meute.

In de rit probeerden in een vrij vroeg stadium enkele behoorlijke namen om weg te geraken. Een van hen was Christine Majerus, die onlangs nog opzichtelijk blunderde in de Ronde van Groot-Brittannië door daar veel te vroeg te juichen. Ze kreeg gezelschap van Lizzie Deignan, een andere grote naam. Hun avontuur was van korten duur. Hierna probeerden verschillende dames het solo, maar niemand kwam echt weg.

Zelfs een grote naam als Katarzyna Niewiadoma probeerde het nog in de laatste tien kilometer, maar zij kwam niet onder het juk van het peloton vandaan. Het werd een sprint in Erfurt. In de sprintvoorbereidingen deed SD Worx-Protime perfect werk, maar op de laatste meters werd de trein voorbijgestoken door Martina Fidanza. De Italiaanse boekte haar tweede ritzege op rij in de etappekoers.

Uitslag etappe 3 Thüringen Ladies Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws