SD Worx pakt winnende lijn weer op! Slotrit Zwitserland voor Fisher-Black, eindzege naar Reusser Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx pakt winnende lijn weer op! Slotrit Zwitserland voor Fisher-Black, eindzege naar Reusser

SD Worx pakt winnende lijn weer op! Slotrit Zwitserland voor Fisher-Black, eindzege naar Reusser

Niamh Fisher-Black heeft namens SD Worx de laatste etappe van de Ronde van Zwitserland voor vrouwen gewonnen. Ze versloeg Katarzyna Niewiadoma in een sprint van twee. Marlen Reusser maakte het feest compleet met de eindzege.

Op de slotdag van de Ronde van Zwitserland voor vrouwen stond er een honderd kilometer lange etappe rondom Ebnat-Kappel op de rol. Met vier beklimmingen mocht deze rit best omschreven worden als heuvelachtig, al leek het op voorhand wel zo dat er weinig te beginnen viel tegen de goede positie van het SD Worx-duo Reusser en Vollering in het klassement.

Vroeg in de etappe reed een grote groep dames weg, op zoek naar een kans op dagsucces. Eglantine Rayer (Team DSM), Julie Van de Velde (Fenix-Deceuninck), Rosita Reijnhout (Jumbo-Visma), Danielle de Francesco (Arkéa), Tiffany Cromwell (Canyon/SRAM), Anastasiya Kolesava (Arkéa), Tiril Jørgensen (Coop), Marta Bastianelli (UAE), Eyeru Tesfoam Gebru (Grand Est) en Valerie Demey (Liv) waren de namen, waarvan die eerste twee het duidelijk het langst volhielden.

Niewiadoma zet Vollering, Reusser en SD Worx onder druk

In de groep daarachter was het ook al relatief vroeg koers. Een elitegroepje met Élise Chabbey, Elisa Longo Borghini, Reusser, Vollering, Amber Kraak, Amanda Spratt en Claire Steels kon zich even losmaken van het peloton, waar Niewiadoma (Canyon/SRAM) en Fisher-Black (SD Worx) al uit ontsnapt waren. Dat tweetal haalde Rayer en Van De Velde op dertig kilometer van de aankomst bij, waarbij met name Niewiadoma een serieuze bedreiging kon zijn voor de leidende positie van Reusser.

De Poolse denderde op en over het overgebleven kopduo hen, al was Fisher-Black niet meer zinnens om een steentje bij te dragen en trok SD Worx in de achtergrond nog eens flink door. Vollering toonde zich een goede adjudante, al had ook zij veel moeite om Niewiadoma binnen de perken te houden.

In de afzink was het Reusser zelf die als een steen naar beneden dook en zo een gat nam op haar concurrentes. Op het vlakke zette de Zwitserse haar poging voort, waarmee ze succesvol haar leidende positie leek te verdedigen. Bergop was het voor de steviger gebouwde Reusser wel een kwestie van consolideren, waardoor de strijd om de ritzege er één tussen Niewiadoma en Fisher-Black leek te worden.

Toch kon Reusser nog niet definitief afgeschreven worden. Met haar ploeggenote Fisher-Black vooraan was het vooral een vrouw tegen vrouw-strijd tegen Niewiadoma. Reusser - als de betere tijdrijder - kwam in de vlakke slotfase weer dichterbij tot veertig seconden.

Het was echter nog maar vier kilometer tot de finish, durfde Niewiadoma vol door te rijden tot de finish met Fisher-Black in haar wiel? Het antwoord was ja. De Poolse aarzelde niet en hield zodoende Reusser af. Wel moest Niewiadoma nog met Fisher Black afrekenen. Dat lukte haar niet, Niewiadoma zat door haar beste krachten heen en werd eenvoudig verslagen door Fisher-Black in de sprint. Reusser kwam binnen als derde en pakte de eindzege, een dubbelslag dus voor SD Worx.

Uitslag etappe 4 Ronde van Zwitserland voor vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws