Spratt slaat dubbelslag na succesvolle vlucht in tweede rit Tour Down Under Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Spratt slaat dubbelslag na succesvolle vlucht in tweede rit Tour Down Under

Spratt slaat dubbelslag na succesvolle vlucht in tweede rit Tour Down Under

Amanda Spratt is de nieuwe leidster in de Santos Women's Tour Down Under. De Australische was in de nacht van donderdag op vrijdag in de tweede etappe de sterkste uit een kopgroep. Daarmee nam ze de leiderstrui over.

In de etappe over 114,9 kilometer ging het meteen rap. Door de wind in de rug en een gemiddelde van 39,2 kilometer per uur in het eerste half uur kwam er niemand weg uit het peloton. Dat veranderde toen het pak van richting veranderde en de wind van de zijkant kwam. Met nog 75 kilometer voor de wielen scheurde het peloton uiteen in meerdere groepjes.

Het was slechts enkele kilometers feest, want toen de wind ging liggen, kwam alles snel terug bijeen en op 48 kilometer van de finish wachtten we nog steeds op een eerste serieuze kopgroep. Het Mitchelton-Scott van Spratt nam grote delen van de race de controle en legde het peloton een enorm tempo op. Sommige rensters moesten daarom zelfs lossen van achteren.

Het Mitchelton-Scott overwicht werd in de finale optimaal uitgespeeld. Spratt ging samen met ploegmaats Lucy Kennedy en Grace Brown in de aanval, en zij kregen alleen Ruth Winder en Liane Lippert mee. In de diepe finale viel Spratt in haar eentje aan en lieten Kennedy en Brown haar gaan. Winder en Lippert schoven wel mee. Mede omdat het peloton erachter volledig uit elkaar was geslagen besloten de drie door te rijden en met succes. Aan de meet bleek Spratt de sterkste in de sprint.

Uitslag etappe 2 Santos Women's Tour Down Under 

1. Amanda Spratt
2. Ruth Winder ''
3. Liane Lippert ''
4. Grace Brown +0.02
5. Jaime Gunning +0.13
6. Peta Mullens +0.15
7. Rachel Neylan +0.18
8. Ella Harris ''
9. Shara Gillow ''
10. Juliette Labous ''

Klassement na etappe 2 Santos Women's Tour Down Under 

1. Amanda Spratt
2. Ruth Winder +0.04
3. Liane Lippert +0.05
4. Grace Brown +0.12
5. Chloe Hosking +0.21
6. Jaime Gunning +0.23
7. Leah Kirchmann +0.24
8. Peta Mullens +0.25
9. Juliette Labous +0.27
10. Shara Gillow +0.28

(foto: Twitter Mitchelton-Scott)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws