Stephens sprint naar de winst na lastige tweede etappe virtuele Tour Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Stephens sprint naar de winst na lastige tweede etappe virtuele Tour

Stephens sprint naar de winst na lastige tweede etappe virtuele Tour

Lauren Stephens heeft de tweede etappe gewonnen van de virtuele Tour de France. Na een zware etappe was ze de snelste van een kleine favorietengroep.

Met Drops Cycling aan de leiding en de Noorse Elise Marie Olsen in de gele trui maakten de vrouwen zich op voor de tweede etappe van de virtuele Tour de France. Het beloofde alvast een pittig karwei te worden, met name het middenstuk. Dat bestaat uit een tweedelige klim. Eerst moeten de vrouwen negen kilometer klimmen aan een mild percentage van vier procent. Na een vlak stukje, volgt dan een ware uitsmijter met 1,1 kilometer aan 13,7 (!) procent gemiddeld. Vervolgens volgt een lange afdaling en nog een aantal vlakke kilometers richting de finish.

Na de rustige vlakke openingsfase reden de vrouwen op de eerste kilometers gelijk al een hoog tempo, waardoor er al snel rensters moesten lossen, waaronder de draagster van de gele trui Olsen. Ontsnappen was net zoals tijdens de eerste etappe erg lastig.

Ludwig en Magnaldi voeren de forcing

De vrouwen gingen in rap tempo richting de top van de eerste klim, waar na een korte afdaling de steile muur met percentages van meer dan tien procent volgde. Op de eerste klim pakte de Italiaanse Erica Magnaldi de bergpunten. Dankzij haar sprint voor de bergpunten pakte ze samen met Ella Harris, Cecilie Uttrup Ludwig en Joscelin Lowden een voorsprong op het overgebleven peloton.

Vooral Magnaldi en Ludwig maakten vooraan de sterkste indruk en ze reden op de steile klim weg van Lowden en Harris. Gezamenlijk gingen ze in volle vaart de afdaling in van ongeveer zeven kilometer, waarna de laatste zes kilometer vlak waren. Achter de koplopers maakte de Nederlandse Pauliena Rooijakkers een opmars naar de vijfde plek en ze bevond zich in een groepje met drie andere rensters. Kon ze de aansluiting nog maken?

Stephens waagt oversteek naar koplopers

Als eerste wist de Amerikaanse Kristen Faulkner de aansluiting bij de voorste twee vrouwen te maken. De groep met Rooijakkers naderde in eerste instantie snel tot acht seconden, maar het verschil nam door de goede samenwerking van de drie vrouwen vooraan niet snel meer af. Er moesten nog vijf kilometers worden afgelegd.

Lauren Stephens waagde bij de achtervolgsters een alles of niets poging om terug te komen en slaagde daar in. In haar zog wisten ook Sarah Gigante en Rooijakkers terug te keren. Ludwig zette vervolgens de ontsnapping power-up in, waardoor de overige vrouwen voor tien seconden geen voordeel konden halen uit het wiel van de Deense. Ludwig werd echter weer teruggepakt en alles was te herdoen. Het werd een sprint! Wie beschikte over de snelste benen? Magnaldi ging de sprint als eerste aan, maar Stephens kwam er over heen en won! (Foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 2 Virtual Tour vrouwen

1. Lauren Stephens
2. Joscelin Lowden ''
3. Erica Magnaldi ''
4. Cecilie Uttrup Ludwig ''
5. Kristen Faulkner ''
6. Pauliena Rooijakkers + 0.15
7. Sarah Gigante ''
8. Ella Harris ''
9. Anna Henderson ''
10. Kristabel Doebel-Hickok ''

Klassement na etappe 2 Virtual Tour vrouwen

1. Team TIBCO - SVB
2. Drops Cycling
3. Canyon SRAM Racing


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws