Team DSM-firmenich-sprinttroef Kool finisht buiten tijd op Tourmalet: 'Het was een beetje op' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Team DSM-firmenich-sprinttroef Kool finisht buiten tijd op Tourmalet: 'Het was een beetje op'

Team DSM-firmenich-sprinttroef Kool finisht buiten tijd op Tourmalet: 'Het was een beetje op'

In de vroege avond van zaterdag 29 juli waren de ogen van vele wielerliefhebbers gericht op het duel tussen Annemiek van Vleuten en Demi Vollering, waarbij uiteindelijk laatstgenoemde een heuse dubbelslag wist te slaan en de 40-jarige wereldkampioene ruim twee minuten aan de broek smeerde. Er werd ook gestreden om de ereplaatsen, terwijl er tegelijkertijd achterin een strijd tegen de klok plaatsvond. Menig sprintster kwam op tijd boven op de mythische Col du Tourmalet, maar voor Charlotte Kool (Team DSM-firmenich) viel het doek. De Nederlandse kwam twee minuten te laat binnen.

'Ik heb echt enorm afgezien', vertelt Kool na afloop van haar overlevingstocht aan de NOS. 'Vooral op de Tourmalet. Ik kon gewoon niet harder, dus ik kan er niet veel aan veranderen. Je start de Tour natuurlijk met als doel hem uit te rijden. Maar ik heb de hele week al zo veel gegeven dat het een beetje op was', toont ze zich realistisch.

Naar eigen zeggen moest Kool 'de bus' op tien kilometer van de finish laten gaan en was zij daarna aangewezen op een 'solo-onderneming'. 'Het was wel een eenzame strijd.' Kool geeft eveneens aan dat ze onderweg wel zo nu en dan een indicatie kreeg van hoeveel tijd ze nog over had om op tijd binnen te komen, maar dat ze daar weinig mee kon. 'Ik gaf al het maximale, dus daar had ik niet veel aan.'

'Dit is alles wat erin zat, dus dat is het dan', luidt vervolgens de conclusie van de 24-jarige spurtbom. 'Klimmen hoort er vanzelfsprekend bij, maar ikzelf moet nog wel wat sterker worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws