[Update] Carrière Ensing krijgt verrassende wending met transfer naar MTS Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

[Update] Carrière Ensing krijgt verrassende wending met transfer naar MTS

[Update] Carrière Ensing krijgt verrassende wending met transfer naar MTS

(17 september 2019) De carrière van de 32-jarige Janneke Ensing lijkt erop te zitten. Haar ploeg WNT-Rotor moest haar laten gaan wegens nieuwe UCI-regels en ze is ook nog eens geblesseerd. Al met al lijkt het einde carrière voor Ensing, die graag nog een jaar door had gewild.

WNT-Rotor is een Duitse ploeg en omdat er een Duitse renster vertrok, moest er ook een Nederlandse vertrekken. Dit omdat er anders meer Nederlandse rensters waren dan Duitse en de ploeg dan verder zou moeten onder een Nederlandse licentie. Omdat alle andere rensters al een contract hebben, is Ensing het slachtoffer.

‘Dat is heel rauw op m’n dak gevallen. De meeste ploegen zijn al vol en ik ging ervan uit dat ik verder kon bij deze ploeg. Ze waren tevreden over hoe ik functioneerde. Het kan zomaar het einde van mijn carrière betekenen. Ik ben al voorzichtig op zoek naar een baan. Het is heel zuur’, reageert Ensing bij RTV Drenthe.

Eerder dit jaar verruilde ze Sunweb voor WNT-Rotor. ‘Bij Sunweb zat ik niet op mijn plek. Ik heb daar niet veel wedstrijden mogen rijden. Ik was blij dat ik hier terecht kon en ik zat op m’n plek. Ze wilden ook graag verlengen, maar vanwege de regels hadden ze geen keuze.’ Ensing hoopt nog een nieuwe ploeg te vinden.

Update - 3 oktober 2019 (10.46 uur): Ensing naar Mitchelton-Scott

Janneke Ensing heeft een wel heel mooie kans gekregen om haar carrière voort te zetten. De Nederlandse moest door haar nationaliteit vertrekken bij WNT-Rotor, maar heeft met Mitchelton-Scott een verrassende nieuwe ploeg gevonden. Ensing heeft een contract getekend voor één seizoen.

Bij de ploeg van Annemiek van Vleuten en wordt door Mitchelton-Scott geroemd om haar ervaring en veelzijdigheid. 'Ensing zal onze ploeg versterken, vooral in de zwaardere wedstrijden', zo valt te lezen. Ensing zelf is dolblij met deze kans. 'Ik ben heel blij dat ik bij één van de beste teams in de wereld mag rijden. Ik hou van hun manier van racen. Je ziet dat de ploeg een plan maakt en iedereen daar hard voor werkt. Bovendien krijgt iedereen zijn of haar eigen kans.' (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws