[Update] Dygert mag na gruwelijke crash op WK ziekenhuis verlaten Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

[Update] Dygert mag na gruwelijke crash op WK ziekenhuis verlaten

[Update] Dygert mag na gruwelijke crash op WK ziekenhuis verlaten

(24 september 2020) Chloé Dygert was tijdens het WK tijdrijden voor vrouwen hard op weg om haar titel te verdedigen. Bij het eerste tussenpunt was ze dik de snelste, maar even later ging ze in een bocht hard onderuit en knalde ze over de railing, waarna ze de strijd moest staken.

Volgens de Amerikaanse selectie was Dygert na haar valpartij bij bewustzijn, maar officiële informatie ontbreekt vooralsnog. De nationale ploeg komt met een update wanneer ze meer duidelijkheid hebben over haar situatie.

Update 25 september 2020 (08.00 uur): Dygert succesvol behandeld aan scheur in linkerbeen

In een update vertelt de Amerikaanse wielerbond dat Dygert een scheur in haar linkerbeen heeft opgelopen. Volgens de coach van de bond Jim Miller valt de uiteindelijke schade nog mee. ‘We zijn opgelucht dat de schade niet zo groot is als het had kunnen zijn. Chloé is jong en een vechtster en we weten dat ze dankzij haar vastberadenheid sneller dan we denken weer op de fiets zal zitten. Maar voor nu gaat alle aandacht naar haar herstel.’

Dygert werd na haar valpartij ter plekke door medici van de wedstrijdorganisatie behandeld en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in Bologna, waar ze succesvol geopereerd is. Naar verwachting zal de Amerikaanse een volledig herstel maken. Over de duur van de revalidatie werd niets bekendgemaakt. De persoonlijke trainster van Dygert, voormalig renster en meervoudig wereldkampioen tijdrijden Kristin Armstrong, denkt dat haar pupil sterker dan ooit zal terugkeren. ‘Chloé is een getalenteerde atlete. Ze heeft in het verleden ongelukken meegemaakt en is altijd sterker teruggekomen. Ik twijfel er niet aan dat het weer zo zal zijn.’

Op Twitter heeft Dygert ook zelf gereageerd op haar valpartij. ‘Ik herinner mij dat ik dacht: als ik mijn fiets kan pakken, kan ik dan nog winnen?’ Vervolgens vroeg ze aan haar coach of het voorbij was. ‘En toen zag ik mijn been… Ik wil iedereen bedanken voor alle steun. Ik kom terug.’

Update II - 2 oktober 2020 (09.22 uur): Dygert mag weer naar huis

Chloé Dygert is ontslagen uit het ziekenhuis in Bologna, meldt Velonews. De Amerikaanse tijdritspecialiste ging bij het WK tijdrijden in Imola gruwelijk hard onderuit en liep daarbij een ernstige knieblessure op. Ze zal terugkeren naar Amerika, om daar te gaan revalideren. 'Het waren een paar zware dagen, maar het herstel kan beginnen', zo stelt Dygert, die de doktoren bedankt voor alle zorgen en haar fans voor de steunbetuigingen.

Over de revalidatieprocedure en de exacte schade is weinig bekend gemaakt. Naast de knieblessure liep Dygert ook schade op aan beide polsen. Die worden in Amerika verder onderzocht. (Foto: Sirotti)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws