Uttrup Ludwig de snelste in Giro dell'Emilia, Rooijakkers knap derde Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Uttrup Ludwig de snelste in Giro dell'Emilia, Rooijakkers knap derde

Uttrup Ludwig de snelste in Giro dell'Emilia, Rooijakkers knap derde

Cecilie Uttrup Ludwig heeft zich met een scherpe aanval op de San Luca verzekerd van de winst in de Giro dell'Emilia. De Deense reed iedereen uit het wiel en kwam solo over de streep.

De koers begon spectaculair, doordat de strijd om de kopgroep ervoor zorgde dat het peloton uiteen gereten werd. Sofia Collinelli en Laura Tomasi wisten na een hele hoop aanvallen een minuutje te pakken op het uitgedunde peloton. Zij moesten hard werken, want het peloton bleef gas geven. De twee hadden met nog tien kilometer te gaan nog twintig seconden voorsprong.

Die twintig seconden bleken niet genoeg, met nog zes kilometer te gaan was het voor de twee dames gedaan. Het kleine peloton zou dus op de steile San Luca beslissen wie er met de winst vandoor zou gaan. Een flinke valpartij aan de voet maakte de finale zeer chaotisch. Toen Uttrup Ludwig op het steilste deel aanging kon niemand volgen, en zo won de Deense solo. (Foto: Sirotti)

Uitslag Giro dell'Emilia vrouwen:

1. Cecilie Uttrup Ludwig
2. Rasa Leleivyte +0.11
3. Pauliena Rooijakkers "
4. Ursa Pintar
5. Sabrina Stultiens +0.14
6. Soraya Paladin +0.29
7. Tatiana Guderzo +0.31
8. Évita Muzic +0.37
9. Debora Silvestri +0.42
10. Rachel Neylan "


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws