Uttrup Ludwig schiet raak in etappe 3 Vuelta a Burgos, Van der Breggen derde Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Uttrup Ludwig schiet raak in etappe 3 Vuelta a Burgos, Van der Breggen derde

Uttrup Ludwig schiet raak in etappe 3 Vuelta a Burgos, Van der Breggen derde

Cecilie Uttrup Ludwig heeft de derde etappe van de Vuelta a Burgos weten te winnen. De Deense was de sterkste in een sprint bergop en wist Katarzyna Niewiadoma en Anna van der Breggen zo voor te blijven. Niamh Fisher-Black is de nieuwe leidster in koers.

Met Elise Chabbey in de leiderstrui vertrok het peloton voor de derde rit van de Vuelta a Burgos voor vrouwen. Een rit met een venijnig einde op een klimmetje van 1,2 kilometer aan 4,9%. Dat schrok de aanwezige rensters zo af, dat het lang duurde voordat er een vluchtersgroep afstand nam.

Uiteindelijk wisten drie relatief prominente rensters afstand te nemen, met Sarah Roy (Team BikeExchange), Sophie Wright (Team Cipollini) en Hannah Barnes (Canyon/SRAM). Toen was er echter nog maar zestig kilometer te overbruggen, waardoor het trio ook niet veel ruimte meer gegund kreeg van het peloton. Sterker nog, binnen mum van tijd was het alweer gedaan. Op die manier trokken we met een voltallig peloton de heuvelachtige slotfase in.

Het regent vluchtpogingen, maar niemand blijft weg

Op de Alto de Las Hoyas ontstonden er de nodige breuken in het peloton. Waar de deur achterin wagenwijd openstond, werd er voorin volop gedemarreerd. Het waren Fisher-Black (SD Worx), Uttrup Ludwig (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope) en Pauliena Rooijakkers (Liv Racing) die het hazenpad namen. In het peloton lag het tempo echter schrijnend hoog, waardoor ook dit drietal hun vluchtpoging zag stranden. Direct daarna probeerden Evita Muzic en Sabrina Stultiens het nog even, maar ook die zet bleek tevergeefs.

In de afdaling was het Chabbey zelf die wegsprong uit het peloton. Zij kreeg Karol-Ann Canuel met zich mee, maar de dame van SD Worx weigerde ook maar enig kopwerk te verrichten. Canuel reed immers in dienst van Anna van der Breggen en Demi Vollering. Zo bevond de Nederlandse formatie zich in de ideale positie in de aanloop naar de slotklim.

Op de beklimming vloeide alles opnieuw samen, waardoor het allemaal aan leek te komen op een sprint. Het was Uttrup Ludwig die op machtige wijze naar de zege wist te spurten. Ook Niewiadoma (tweede) en Van der Breggen (derde) mochten met de Deense mee het podium op. De leiderstrui belandde uiteindelijk in handen van Fisher-Black.

Uitslag etappe 3 Vuelta a Burgos Feminas


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws