Van der Heijden test positief op corona, ook geen NK voor Kastelijn en Van Alphen Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van der Heijden test positief op corona, ook geen NK voor Kastelijn en Van Alphen

Van der Heijden test positief op corona, ook geen NK voor Kastelijn en Van Alphen

Inge van der Heijden zou op het NK haar debuut maken voor Ciclismo Mundial. Uit een persupdate van de ploeg blijkt dat dat niet doorgaat. Zij heeft namelijk positief getest op corona.

Van der Heijden had geen symptomen, maar uit een test van afgelopen woensdag bleek toch dat het virus zich in haar bloed bevond. Om die reden moet ze verstek laten gaan voor het NK, terwijl de quarantaine inmiddels is ingezet. Ook haar ploegleider Camiel van den Bergh is in quarantaine gegaan en zal dus niet bij het NK aanwezig zijn.

Helaas blijft het daar niet bij. De parcoursverkenning op dinsdag deed ze samen met Aniek van Alphen en Yara Kastelijn. Beide veldrijdsters moeten daardoor óók het NK overslaan en in thuisisolatie. De ploeg meldt dat de teamdokters de boel uitermate goed in de gaten houden en de vrouwen zich opnieuw zullen laten testen op het moment dat dat door het protocol wordt voorgeschreven. (Foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws