Van Emden analyseert Normandië-prestaties van Visma-dames: 'Tijdrit en eindklassement winnen is helaas niet gelukt' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Emden analyseert Normandië-prestaties van Visma-dames: 'Tijdrit en eindklassement winnen is helaas niet gelukt'

Van Emden analyseert Normandië-prestaties van Visma-dames: 'Tijdrit en eindklassement winnen is helaas niet gelukt'

Nieuwbakken ploegleider Jos van Emden was namens de vrouwentak van Visma | Lease a Bike aanwezig bij de Ronde van Normandië, een 2.1-koers in het westen van Frankrijk. Het eindklassement van die etappewedstrijd was een kolfje naar de hand van Mie Ottestad (Uno-X), terwijl Riejanne Markus op een vijfde stek de best geklasseerde killer bee was.

In de openingstijdrit van de vierdaagse was het comeback woman Ellen van Dijk die namens Lidl-Trek voor Nederlands succes zorgde. Markus werd toen knap tweede, Visma-talent Lieke Nooijen verraste met plek drie. Markus consolideerde twee ritten lang haar podiumplaats in de strijd om de leiderstrui, maar moest aan het eind van de ronde genoegen nemen met plek vijf. In de slotrit naar Caen wisten zes vluchters uit de greep van het peloton te blijven, met daarbij gevaarlijke klanten voor het klassement en dus ook voor Markus. 'Natuurlijk is het vervelend voor Riejanne dat zij haar podiumplek verliest, maar het was niet aan ons om het gat met de koplopers te dichten', vertelt Van Emden erover op de ploegsite.

Van Emden over het algemeen tevreden, maar ook deels teleurgesteld

'Als de nummers een en twee niet willen rijden, dan wordt het lastig om een resultaat te halen voor ons', gaat de ex-prof verder. 'We probeerden de andere rensters uit te putten door hard te blijven rijden op de klim. Dat is gelukt, want Van Dijk (die op dat moment de klassementsleidster was) moest even lossen. Het parcours was hierna niet lastig genoeg meer om mensen in de problemen te brengen. De ploeg heeft in ieder geval supergoed gekoerst en daar ben ik heel tevreden mee.'

Positieve woorden bij Van Emden, die echter ook wat kritische noten deelt. 'We wilden het klassement en de tijdrit winnen, maar dat is helaas niet gelukt. Een teleurstelling is het niet. Het niveau is super hoog en bergop behoorden we tot de beste teams. Dat is een mooie constatering. Ten opzichte van vorig seizoen hebben de meeste rensters niet één, maar zeker twee stappen vooruit gezet. Dat laat zien dat we als ploeg goed bezig zijn', benadrukt Van Emden ten slotte dat de damesploeg flinke progressie geboekt heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws