Vrouwen Jumbo-Visma in het voordeel: 'Dat is een absolute luxe' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vrouwen Jumbo-Visma in het voordeel: 'Dat is een absolute luxe'

Vrouwen Jumbo-Visma in het voordeel: 'Dat is een absolute luxe'

De grote ploegen in het vrouwenwielrennen hebben er sinds dit jaar een grote concurrent bij: Jumbo-Visma. De ploeg is toegevoegd aan het Jumbo-Visma-imperium en heeft Marianne Vos als speerpunt. Omdat het tot de Jumbo-Visma-familie behoort, heeft het grote voordelen ten opzichte van andere ploegen.

‘We willen ook met de vrouwenploeg de beste ploeg ter wereld worden’, zegt ploegmanager Esra Tromp tegen Sporza. Daarbij maakt het gretig gebruik van de mannenploeg. ‘Beide teams vormen geen eilandjes, maar zijn verweven. We hanteren dezelfde trainingsfilosofie en net als de mannenploeg hebben we ook een foodcoach’, legt Tromp uit.

Maar de samenwerking met de mannen gaat verder. ‘Onze performance manager Marieke van Wanroij staat in contact met Merijn Zeeman, de performance coach van de mannenploeg. Bovendien kan de vrouwenploeg ook gebruik maken van het topmateriaal van de mannen. Dat is een absolute luxe.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws