Winder verdedigt leiderstrui TDU met succes, Frapporti wint laatste etappe Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Winder verdedigt leiderstrui TDU met succes, Frapporti wint laatste etappe

Winder verdedigt leiderstrui TDU met succes, Frapporti wint laatste etappe

In de Santos Women's Tour Down Under heeft Ruth Winder haar leiderstrui in de laatste etappe met succes weten te behouden, ondanks bonificatieseconden bij de tussensprints voor Liane Lippert en Amanda Spratt. Simona Frapporti wist uit een groepje van drie de sprint te winnen voor de dagzege.

Voorafgaand aan de etappe had Winder zeven seconden voorsprong op Lippert en Spratt. Ondanks dat de rit niet veel enorme hindernissen kende, was de einduitslag nog geen uitgemaakte zaak. Onderweg lagen er namelijk drie tussensprints waar steeds drie, twee en één seconden waren te verdienen voor de top drie. Lippert en Spratt zorgden ervoor dat hun ploegen, Team Sunweb en Mitchelton-Scott, geen kopgroep lieten wegkomen, zodat ze zich in die sprints konden mengen.

Lippert won de eerste sprint, waardoor ze het gat met Winder naar vier seconden verkleinde. In de tweede sprint deden ze alle drie mee, wat resulteerde in een tweede plaats voor Spratt en een derde voor Winder. Het verschil was op dat moment dus vijf seconden tussen Winder en Lippert, en zes seconden tussen Winder en Spratt. In de derde en laatste tussensprint konden ze alle drie niet meestrijden, omdat er een groep van tien vrouwen was weggesprongen. De strijd op de eindstreep zou dus beslissend zijn.

Rushlee Buchanan zag drie honden vechten om een been, en probeerde in ieder geval de etappewinst weg te kapen. Zij viel aan en pakte een gat van tien seconden op het peloton. Bij het ingaan van de laatste ronde wisten Lauren Stephens en Frapporti aan te pikken, en met zijn drieën wisten ze uit handen te blijven van het pak. Frapporti was het snelste in deze sprint. Doordat de boni's weg waren kwam de trui van Winder niet meer in gevaar.

Uitslag etappe 4 Santos Women's Tour Down Under

1. Simona Frapporti
2. Lauren Stephens "
3. Rushlee Buchanan
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Eindklassement Santos Women's Tour Down Under

1. Ruth Winder
2. Liane Lippert +0.05
3. Amanda Spratt +0.06
4. Lauren Stephens +0.17
5. Chloe Hosking +0.30
6. Leah Kirchmann +0.32
7. Andrea Ramirez Fregoso +0.33
8. Katia Ragusa +0.34
9. Jessica Pratt "
10. Peta Mullens +0.35

(Foto: Screenshot)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws