Winder wint in Stirling en stoot Spratt van de troon in Tour Down Under Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Winder wint in Stirling en stoot Spratt van de troon in Tour Down Under

Winder wint in Stirling en stoot Spratt van de troon in Tour Down Under

De Amerikaanse kampioen Ruth Winder heeft de derde etappe van de Women's Tour Down Under gewonnen. Ze won de sprint van het peloton op de venijnige aankomst in Stirling. Met haar overwinning pakt ze ook de leiding ding over van Amanda Spratt.

Het waren de Zwitserse Nicole Hanselmann, Anna Henderson, Tiffany Cromwell, Maëlle Grossetete en Simona Frapporti die in het begin van de etappe het hazenpad kozen. Het peloton ging daarentegen niet akkoord en haalde de vroege vlucht terug. Na dertig kilometer was het dan toch raak. Tanja Erath, Lotta Henttala, Anna Trevisi, Heidi Franzm Josie Talbot en Matilda Raynolds kregen de ruimte en reden een voorsprong van maximaal 1.30 bij elkaar.

Met deze kleine voorsprong duurde het echter niet lang voordat het peloton de kopgroep naderde en terugpakte. Met nog dertig kilometer te gaan was het afwachten wie als eerste een poging zou wagen. Het werd Leigh-Ann Ganzer die er solo vandoor ging in de laatste tien kilometer. Met het verstrijken van de nooit steile, maar constant stijgende slotkilometers op het circuit rond Stirling, werd de voorsprong steeds minder en op twee kilometer van de finish werd Ganzer dan ook ingelopen.

In de spannende groepssprint op de slopende aankomstsreep was het vervolgens Winder van Trek-Segafredo die haar sprint het best timede en daarmee Lianne Lippert van Team Sunweb en Lauren Stephens naar de overige podiumplekken verwees. Topfavoriete Spratt, die de etappe naar Stirling in 2018 met overmacht won, kon geen potten breken en werd slechts tiende. De Santos Tour Down Under voor vrouwen wordt zondag met een kort criterium in Adelaide afgesloten. (Foto: Screenshot)

Uitslag etappe 3 Santos Women's Tour Down Under 

1. Ruth Winder
2. Liane Lippert ''
3. Lauren Stephens ''
4. Peta Mullens ''
5. Chloe Hosking ''
6. Anastasiia Chursina ''
7. Ella Harris ‘’
8. Shara Gillow ‘’
9. Rachel Neylan ‘’
10. Amanda Spratt ‘’

Klassement na etappe 3 Santos Women's Tour Down Under 

1. Ruth Winder
2. Liane Lippert + 0.07
3. Amanda Spratt + 0.07
4. Chloe Hosking + 0.30
5. Leah Kirchmann + 0.33
6. Peta Mullens 0.34
7. Lauren Stephens +0.34
8. Juliette Labous + 0.36
9. Shara Gillow + 0.37
10. Ella Harris + 0.37

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news