Comeback Jumbo-Visma: 'We waren echt goed, klassement Kruijswijk niet voorbij' Vuelta a Espana

Comeback Jumbo-Visma: 'We waren echt goed, klassement Kruijswijk niet voorbij'

Door Jorn Schulting 25 augustus 2019 | 19:54


Jumbo-Visma wist zich in de tweede etappe van de Vuelta knap terug te vechten na het debacle in de ploegentijdrit. Daar waar de ploeg gisteren nog, na een controversiële valpartij, veertig seconden verloor, pakte kopman Primoz Roglic nagenoeg alle verloren seconden in één klap weer terug. Toch bleek Steven Kruijswijk niet in goede doen. Hij verloor een minuut en 43 seconden. 

Roglic: 'Wist niet hoe vorm zou zijn, maar dit geeft vertrouwen'

Topfavoriet Primoz Roglic kende met de valpartij van de Jumbo-Visma in de ploegentijdrit een valse start wat betreft zijn klassement. Toch wist hij zich vandaag knap terug te vechten en bezet hij nu een zesde plaats in het algemeen klassement op zo'n 36 seconden van leider Nicolas Roche. 'Ik had op het laatst niet meer de benen om mee te doen voor de etappezege', aldus de Sloveen op de website van zijn ploeg. 'Na de Giro d'Italia heb ik buiten het nationale kampioenschap niet meer gekoerst. Ik wist niet exact hoe het met mijn vorm zou zijn. Het is dus bemoedigend om zo te rijden en dat geeft vertrouwen.'

Over de val van gisteren wil de kopman niet veel meer kwijt. 'Ik had weinig last van de valpartij en ik ben heel content met deze derde plaats en met de tijdwinst.'

Niermann: 'Klassement Kruijswijk nog zeker niet voorbij'

Ondanks de goede prestatie van Roglic verloor Steven Kruijswijk vandaag opnieuw veel tijd in het klassement. Toch sluit ploegleider Grischa Niermann niet uit dat de Brabander nog terug kan komen. 'Steven had vandaag een mindere dag. Na de val van gisteren tegen de hekken heeft hij toch veel last van zijn knie. Hij had er uiteraard graag anders voorgestaan, maar zijn klassement is zeker nog niet voorbij', aldus de Duitse ploegleider van Jumbo-Visma.

Al met al kan Niermann wel terugkijken op een geslaagde dag. 'We hebben de hele dag van voren gereden en George (Bennett) en Primoz waren echt goed. We kunnen stellen dat we na de deceptie van gisteren weer goed in de wedstrijd zitten.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws